Bylarm-guide og konkurranse: Vinn to festivalpass!

OBS: Vinnerne er nå trukket. 

Ahh, endelig er vi her igjen. Februar glir sømløst over i mars, vinter blir til vår og de ivrigste popper sin første utepils i en sølete park. Allikevel er det mange som denne helgen trekkes mot tette lokaler der luften summer av håp, ambisjoner, nerver og kalkulerte chatmeldinger om hvem som er «den nye Sigrid» – det er tid for Bylarm!

Festen starter på torsdag og varer til lørdag natt. Men hvilke konserter er egentlig verdt å stikke fra Universal-vorset med fri bar for å få med seg? Med over 300 konserter på nærmere 20 spillesteder er det lett å gå seg vill i festivalprogrammet. Heldigvis har vi gjort de vanskelige valgene for deg og funnet de konsertene og artistene som DU vil sette mest pris på. Du kan takke oss senere. Eller si som en ukjent kvinne på Bylarms facebookside: «This thing is so amazing, it blows me away every single time». Ikke verst!

Og, forresten, vi deler ut to festivalpass! Kommenter en sint emoji i kommentarfeltet på Facebook for å være med i trekningen. Vinnerne trekkes på onsdag.

Les også: Kjære dagbok, disse låtene er Best Akkurat Nå

Jockstrap

Hvor/når: Revolver fredag kl 21:00 og Kafé Hærverk lørdag kl. 20:00.

Engelsk duo som nylig ble signert på Warp Records. «Acid», deres første singel på selskapet viser alt det beste ved dette prosjektet: en eklektisk miks av intim vokal, rastløs og glitchy produksjon, svulstige strykere og et sound som er like deler London 2020 og Paris 1965. Dette kunne stått i fare for å virke fabrikkert, men når man skriver så solide låter som det Jockstrap gjør, er det ikke noe å bekymre seg for. Midt mellom retropastisj og fremtidsvisjon.

TCF

Hvor/når: Kafé Hærverk lørdag kl. 23:00.

Bak det noe kryptiske artistnavnet «TCF» står den Berlinbaserte kunstneren Lars Holdhus, som gis ut på kred-labelet PAN og tidligere har spilt på Ultimafestivalen (bare så du skjønner vibbene). Holdhus har gjort performance med prosjektet på kunstutstillinger i Berlin, London og Wien og skriver selv at TCF er et konsertprosjekt for utforsking av koding og kryptografi, blablabla – det viktigste er at dette er elektronisk ambient som låter helt sinnsykt bra. Alle låtene har helt uforståelige låttitler på en herlig nittitalls IDM-måte. Musikk til å fortape seg i og glemme den dystopiske senkapitalismen.

Porto Geese

Hvor/når: Ingensteds torsdag kl. 23:00 og Blå lørdag kl. 21:30.

Oslos mest lovende støyrockband, med en fersk mini-EP ute på Sheep Chase Records. Det passe teite ordspill-bandnavnet og det svært uformelle pressebildet av to dudes som nyter en øl på festival (?) viser tydelig at gutta koser seg og vet å sette pris på de små tingene. Heldigvis for oss andre, så setter gutta i Porto Geese også pris på å lage velprodusert og skitten rockemusikk. Fet støyrock med referansene på plass.

Les også: Møt TravisBott, en AI-generert Travis Scott-klone

Klein

Hvor/når: Blå torsdag kl. 22:30.

Abstrakt lydcollage, hiphop-beats og referanser til musique concrète og industriell musikk – what’s not to like? London-baserte Klein har gitt ut eksperimentell musikk i flere år, og tidligere prosjekter inkluderer en postmoderne musikal og en EP på Hyperdub, i tillegg til flere DIY-utgivelser. Klein har blitt hypet av Pitchfork og Quietus, og både Björk og Dev Hynes (Blood Orange) regner seg visstnok som fans. Trass i at artistnavnet fremstår noe uheldig på norsk (eller veldig heldig, avhengig av hvordan du ser på det), nærmest garanterer vi at denne konserten blir en du vil angre på å gå glipp av.

Konvent

Hvor/når: John Dee fredag kl. 23:00.

København-basert kvartett som spilte gigs på både Copenhell og Roskilde før de hadde gitt ut et eneste album. Det var stor forventning knyttet til debutalbumet, som kom på anerkjente Napalm Records tidligere i år. Rå og gritty produksjon, dødstunge trommer som sammen med noen grøssende gutturale brøl fra vokalisten vitner om et band med visjon og selvtillit. Visstnok et bunnsolid liveband, så dette blir verdt å få med seg!

PAN-AL

Hvor/når: Blå torsdag kl. 21:30 og Revolver lørdag kl. 23:00.

Alexander Thorstvedt lager ambient elektronika som, hold på hatten, også har støyete elementer og noen frekke rastløse trommebreaks. Kanskje litt lite woke å modellere artistnavnet på et amerikansk flyselskap, men når Thorstvedt lager så bra musikk som han gjør så lar vi det passere. Breakbeats er hipt igjen, alle mimrer tilbake til «Selected Ambient Works vol. 2» og Pan-Als «It’s Rigged» var en av de aller beste låtene i 2019.

Les også: Blackjazz fyller 10 år, men Jørgen Munkeby går i rosa jakke og lager stadionrock. Vi spurte ham om hva som har skjedd med Shining.