Kjære dagbok, disse låtene er Best Akkurat Nå

Cezinando, Deathcrush, Jonas V, Britz, Dutty Dior, Lars Vaular, Tøyen Holding, L.U:N.A, Hannah Diamond, Didzi, Loui & Lexus  +++ <3

b
a

NATT&DAGs Best Akkurat Nå-liste er musikkredaksjonens måte å vise til primært norske artister at vi er veldig, veldig glade i dem. Hver uke oppdaterer vi hele sulamitten, slik at du alltid er sikker på at du får den beste nyeste musikken akkurat der du liker den aller best (inn i øret ditt).

Følg oss på Spotify: 

LES OGSÅ: Hva har skjedd med Shining?

Britz – AMG

HAUGENSTUA-RAPPEREN Britz er ute med EP, som i tillegg til blant annet gatehits som «Alé Alé» med Jonas Benyoub og «Vi Flyr» med Isah inneholder tre helt nye låter. Den beste av dem, åpningssporet «AMG», lyder som en bekjennelse: «Når jeg sier Britz SZN er det mer enn en Instagram-tag / Det er et symbol på at du kan bli no’ uten å flippe en eneste bag». 

– Yngve Sikko

Hannah Diamond, Bladee, Palmistry – Love Goes On (Palmistry Remix)

DET VIKTIGSTE i livet akkurat nå er det britiske labelet PC Music. Hvorfor? Fordi vi er depressive – og da er det ingenting som er bedre enn post-ironisk popmusikk som handler om konsumerisme, teen-kultur og sikkert også nyliberalisme på en eller annen måte som man sikkert finner ut av ganske fort bare man tenker litt på det. Jada, jada, jada.

«LOVE GOES ON» høres ut som et 2003 som har funnet ut at det er et 2003. På denne remixen har Hannah Diamonds data-englestemme fått følge av den svenske sadboyen Bladee, som tross heftig stemmemanipulasjon alltid høres veldig menneskelig ut, selv om det kanskje ikke alltid er å foretrekke. Når man først hører Bladee på remixen høres han ut som en tenåringssønn som sitter i kjellerstua og gamer og chatter med venner med et stort og litt ødelagt headset på hodet. Så blir også han gradvis mer polert. Slik vi alle blir det når tiden har gjort sitt med oss. Men kjærligheten lever videre, tross alt: «She’s not the one, but my love goes on». Hvor da? Kanskje til to helt andre.

– Yngve Sikko

Z.E – FLYT

RAPPER/PRODUSENT-KOMBOEN Z.E og Straynané høres ut som en match made in heaven. Men det er de ikke, de er match made i …. Sverige. Nabolandet vårt, som svenske tilstander til tross, heller ikke befinner seg i motsatt ende av den gudommelige skalaen. Nei, Sverige befinner seg der det alltid har gjort – et sted midt mellom himmel og helvete. Et sted hvor suksess og katastrofe synes like sannssynlig, noe som i høy grad gjenspeiler seg i Z.Es tekster. 

SÅ DET ER et alvor der, om enn ikke et gravalvor. For det er mye humor også. Z.E rapper som om han er kald mens han venter på bussen. Straynané lager beats som er like jumpy som flowen til Z.E, tydelig inspirert av pervo-rapper Tygas husprodusent D.A. Damon. Helt upervo er forresten ikke Z.E heller, på «FLYT» går han rett på sak, også han: «Hon gillar när jeg knullar henne hårdt med mine Nike på». Fæle bilder fyller hodet – ta av deg skoene, mannen! – men det er akkurat det å mane frem slike levende bilder som er spesialiteten hans. Senere på låten dropper han «uventad som fågelskit». Ou!  

Fortsetter Z.E sånn kommer han til å samle Skandinavia under én krone. Can’t wait.

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: Møt TravisBott, en AI-generert Travis Scott-klone