SPILLELISTE: Lil Halima, Hester V75, Isah, Lassen, Fay Wildhagen, Molly Brazy, Kelela +++++

Ny musikk! Spillelista vår er som blandet drops (bare med musikk i stedet for drops). Nå er den oppdatert med den ALLER beste nye musikken.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Les også: Instagram-konto blander norske nudes med matvarer

Kelela – LMK (What’s Really Good Remix) (ft. Princess Nokia, Junglepussy, cupcakKe, Ms. Boogie) 

I en usikker verden er det tryggest å bygge videre på det man allerede har. Og hvis det man hadde fra før var bra, hvorfor ikke bare tweake litt på det her og justere litt på det der – og gjøre alt enda litt bedre? Dette er den ideologiske kjernen i politisk konservativisme, men det er også utgangspunktet for Kelelas neste utgivelse, TAKE ME A_PART, THE REMIXES som i sin helhet består av remikser fra hennes forrige album, Take me apart. Fiffig! «LMK (What’s Really Good Remix)» er første singel ute, og hun har fått med seg intet mindre enn Princess Nokia, Junglepu$$y, CupcakKe og Ms. Boogie i en slags amerikansk kvinnelig rap-utgave av Real Madrids Los Galacticos. Stjernelag! Hele prosjektet slippes 5. oktober og etter denne singelen å dømme så blir det mildt sagt bra.

Isah – Lollipop

«Hu vil ha iiiiiiis». Litt pervo eller? Fra spøk til sånn halvveis alvor: Isah er det beste fra Stavanger siden folk som etterligner åpningsmonologen i Mannen som elsker Yngve på fest.

Lil Halima – Jasmine 

Deilig R&B! Akkurat så seig at den er chill å høre på i senga (være det seg sove-ting eller grove ting), og med akkurat passe driv til at man kan høre på den når man psyker seg opp til å konfrontere kollegaer med slappe kjøkkenrutiner. For eksempel. Men aller viktigst: mellom seigheten og driven er det masse rom til Lil Halimas stemme. Og den er … vakker :’)

LES OGSÅ: Det går jo bra med Lil Halima, herregud

Tommy Lee Sparta – Cut Eye (Samantha J)

Tommy Lee Sparta er noe så spesielt som GOTH DANCEHALL. I likhet med de fleste som betyr noe i jamaicansk musikk har han tidligere vært knyttet til Vybz Kartel, men det var egentlig først etter at Vybz havnet i fengsel (på livstid) at karrieren hans tok av. Skjønt tok av, musikken hans er visstnok så mørk at den ikke slår så godt an hos den jevne jamaicaner – uten at vi bryr oss så mye om det. «Cut Eye» er like catchy som Tommy Lee Sparta-låter som regel er, men ikke så goth som noe av det han har gjort tidligere – med forbehold om at vi ikke forstår så mye av teksten.

Hester V75 – Sånn eg holder på

Unge Høyre-folk pleier å si at «Erna er stjerna». Det stemmer ikke. Stjerna er beaten på denne låten – eller – beaten er i alle fall stjerna på akkurat denne låten. Eller stjernen som de sier i Bergen, poetisk, sikkert litt hviskende, mens de jobber og/eller drikker på Legal eller Ujevnt.

Fay Wildhagen – __Awake

Årets andre Fay Wildhagen-singel! Det betyr sannsynligvis bare én ting: andrealbumet kommer snart. Håper det var verdt å vente i tre år på. Hvis ikke så … Neida :-)

Lassen – Lila Eule 

Norsk jazz! Lassen slapp nettopp albumet Eventyrer, og der er det et par låter som utmerker seg. Den ene er «Min by», som vi anbefalte tidligere i år, og den andre er «Lila Eule» som vi anbefaler nå. «Lila Eule» er en små-intens låt, som likevel ikke beveger seg så alt for langt ut i eksperimentelt landskap. Lassen er jazz for folk som liker «vanlig jazz», og det er tross alt de fleste av oss.

LES OGSÅ: Kulturkrigen har ENDELIG nådd Thomas-toget