Oslos beste nattmat

Vi vet alle at en god matbit hjelper på rusen, både av varianten «stigende» og «bak». Vi slår derfor et slag for den helbredende nattmaten, og har gjort det vi gjør best: Satt sammen en luring av en guide. Bon appetit, din fyllik!

JØNK Grønland. Foto: Sander Solberg Øren (@sandersoloe)

JØNK Grønland
Smalgangen 43, 0188 Oslo (+ en sjappe på Røa og Fredensborg)
Man – Søn 11:00 – 00:00

Har du vært for snill, lur og eller ikke kul nok til å feste hele natta, er JØNK på Grønland et herlig alternativ for nattlig føde. «Tullete gode rifla fries», sier en i redaksjonen. «Digg mat» sier de selv. Har det egentlig noe å si? Er du full nok går det meste ned. Men du er ikke full i det hele tatt – du dro jo fra klubben før midnatt, din nerd. Med det sagt er det verdt å nevne at maten på JØNK faktisk er digg.

Valkyrien Grill
Bogstadveien 71B, 0366 Oslo
Man – Søn 12:00 – 03:30

Etter et par dristige flasker Möet går det så det fråder for alle og enhver, selv fine frognerfruer og -basser (av typen med dress og aksjeblodpenger på Rolexen). Da er det godt det finnes en nattens vokter, en engel kledd i sort, en rettferdighetens bastion: Nei, det er ikke snakk om Batman, eller Patrick Bateman din rikmannskødd. Vi snakker selvfølgelig om den mørkmalte lille boden på Bogstadveien, Valkyrien Grill. Der er det alt fra burgere, kebab (i rull og pita) og fries m.m. Alt en liten partypikk og discodåse skulle måtte trenge for å overleve natten. Ifølge en gammel plakat skal til og med filmlegenden James Caan gått god for maten. Så gjør som Caaner’n – spis på Valkyrien Grill!

Cafe Sara. Foto: Sander Solberg Øren (@sandersoloe)

Cafe Sara
Hausmannsgate 29, Oslo
Man – Lør 11:00 – 03:00
Søn 13:00 – 03:00

Få institusjoner har så mange ben å stå på som Cafe Sara. Brunbaren som har holdt på siden 1989 er i dag en hjørnesten på Oslos uteliv, og er et kjærkomment syn med eller uten ølbriller. Hos Sara får du nemlig mat servert så sent som klokken tre på natta, og det er moderne husmannskost av øverste hylle – nachos, kebab, taco, biff og annet snadder. Dessuten er det alltids kald pils å få til nattmaten. Tut og kjør, baby.

The Crow
Torggata 31, Oslo
Ons – Fre 15:00 – 03:30
Lør 13:00 – 03:30
Søn – Tir 15:00 – 01:00

Maten på The Crow er en bauta, et fyrtårn og en stjerne innen nattlig gastronomi i Oslo. Ubeiseret på toppen av menyen deres står den hellige kebaben, passende navngitt: Holy Kebab. Et freidig navn, med vel så freidig fyll. Den hellige rullen (ikke til forveksling med Toraen) er nemlig proppa fra rullekant til rullekant med ribbe. Det sier seg selv at den er vanvittig god. På kråka får man også et drøss av frekke dråper på tapp, og kanskje enda bedre: Kjøkkenet er åpent til stenging hver dag.

Texas Grill og Pizza. Foto: Sander Solberg Øren (@sandersoloe)

Texas Grill og Pizza
Thorvald Meyers gate 77, 0552 Oslo
Man – Søn 11:00 – 03:30

Ofte blir kvelden helt texas, og da er det få ting som kan redde deg. En av dem er Texas Grill (og Pizza). Nærmere bestemt kyllingrullen deres. Et salig sammensurium av det som gjør en rull god: Tjukk lefse, friske grønnsaker, mør kylling og en fandenivoldsk service. Alt i alt, en helt riktig rull når du har tapt kampen mot den indre sørstatsjævelen.

Birken Lunch. Foto: Sander Solberg Øren (@sandersoloe)

Birken Lunch
Thorvald Meyers Gate 33, 0555 Oslo
Man – Tor 13:00 – 23:00
Fre 13:00 – 03:00
Lør 14:00 – 03:000
Søn 14:00 – 23:00 

En annen gammel erkerugg av et spisested. Birken har holdt på i over tjue år, og har på den tiden bygd seg opp et renomme som et av byens beste sted for gyros. Frister ikke det greske byr de også på retter som kylling biryani. God mat, digge porsjoner og helt kurant magepolstring. Alti i alt det perfekte stedet å hvile slitne rockeføtter og birke(n)bein.

Just Burger Grunerløkka
@justburger1999
Thorvald Meyers gate 68, 0552 Oslo
Tors 16:00 – 22:30
Fre – Lør 16:00 – 04:00
Søn 14:30 – 22:30

Burgersjappa fra Drengsrud og Slemmestad har tatt steget og etablert seg i navlen på Grunerløkka med en aldri så liten matvogn. Du har kanskje sett den, gått forbi og tenkt: «Hva i ville helvete er dette?». Gode burgere er det. Selv er misjonen deres å lage “klassiske 90-tallsburgere”. Hva det nøyaktig innebærer vet vi ikke, men så lenge det ikke manifisterer seg i trampstamps og perm i håret er vi fornøyde. 

San Remo. Foto: Sander Solberg Øren (@sandersoloe)

San Remo Pizza og Grill
Torshovgata 7, 0476 Oslo
Søn – Tor 11:00 – 00:00
Fre  10:00 – 04:00
Lør 11:00 – 04:00

Har du noengang tenkt på at “og Grill” nesten fungerer som et kulinarisk familienavn for byens kebabsjapper? Uansett: Gjemt bort på Torshov finner man et lite stykke av middelhavsperlen Italia, servert med mild, medium og sterk saus. For kjenninger i Sagene og Torshovområdet er San Remo en lokal skatt. Digg babb, digg pizza og digg alt annet. Og kanskje best av alt: Åpent sent. 

Max
Google.no/maps

Av og til må’n gjøre det enkelt, det har vi full respekt for. Enklere enn Max blir det ikke – digg kan det være og. Spesielt om du tar Chili Cheese Burgeren. Vi vet hva du tenker, men de to andre er ikke alternativer en gang.

Verdt å nevne:
Vi slår avslutningsvis et slag for baconpølsa på 7/11. Det er litt flaut, men oddsene er at du allerede har nok å skjemmes over, så la gå. Og: Det er ikke lov å steke ferdigpizza kl fire på natta. Drit i a, folkens. 

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.