«Blow Job på Musikkens Dag 1992» er noe så sjeldent som en helt perfekt video

NATT&DAG gir deg en norsk YouTube-skatt hver dag fram mot jul.

b
a

Bandet er Blow Job, året er 1992, dagen er Musikkens.

Dette er en video uten et eneste øyeblikk som ikke tilføyer noe, med en endeløs gullgruve av detaljer å henge seg opp i. Legg merke til den heftige filtersiggingen og bælmingen av Solo på glassflaske helt i begynnelsen. Merk hvor sinnsykt lenge konferansieren snakker, hvor komplett tafatt hver eneste en av vitsene hans er, tenk deg hvordan resten av dagen har vært når han alluderer til «Drammen, denne vanvittig vakre byen som jeg prøvde å fortelle dere om istad». Øv inn en imitasjon av måten han roper «BLOWJOOOOBøøh».

Etter konferansieren forlater scenen tar det nesten to hele minutter før bandet begynner å spille, der mikrofoner testes, gitarer stemmes og vokalisten kommer med den noe ugjennomtrengelige uttalelsen «ja nå er vi ferdig med Østbanen, så nå er vi klare».

LUKE 22: Erfaren snuser fra Levanger lærer deg snus box tricks

De begynner å spille et riff som låter som Stooges «Down on the Street» etter minst to lobotomier. Til tross for all dødtiden er gitarene slett ikke stemt. Første tekstlinje er tilsynelatende «black people everywhere», men det er ikke godt å si hva noen av ordene er. Det er usikkert om vokalisten vet det selv engang. Etter første refreng kutter videoen, og dette er all dokumentasjonen som finnes av rockebandet Blow Job.

I følge videobeskrivelsen heter gitaristene «Per Willy Sandberg» og «Audun Terning». Dette er informasjonen du får og resten må du bare forestille deg selv. I likhet med all stor kunst skaper dette verket en rekke spørsmål, samtidig som det er et stykke cinema verité som står helt på egne bein og perfekt fanger en tid, et sted og en følelse så fremtidige generasjoner kan oppleve det. Det er dette som gir YouTube livets rett.

Les også: Charter-bajas kødder rundt på Gardermoen i 1989