LUKE 19: Julebruskongen kjøper inn 705 liter julebrus

NATT&DAG gir deg en norsk YouTube-skatt hver dag fram mot jul.

b
a

I dag har VG-saken om Julebruskongen 12-årsjubileum!

Innslaget fra 2005 ble en karriereboost for det VG-journalisten kaller «den ubestridte Julebruskongen» Egil Fredriksen i Drammen, som «heller i seg 2 liter julebrus hver eneste dag», og som hadde kjøpt inn hele 705 liter for å ikke gå tom på en stund. Merk for øvrig VG-journalistens bruk av ordet «heller», i motsetning til mer nøkterne «drikker» eller «får i seg». Presist!

Julebrus-berømmelsen peaket trolig i 2008, da Fredriksen lagde en VGTV-julekalender hvor han reiste til USA og søkte pass i SWAT-kostyme, men for oss er det det første klippet fra «kjelleren til sjølveste Julebrus-kongen» som står igjen som det aller beste i all sin sjarmerende enkelhet.

Fun fact: En venn av redaksjonen sendte i sin tid et brev til Julebruskongen og spurte om han kunne få noe av lageret. Julebruskongen sendte tre liter. For en fyr!

LUKE 13: Tove Paule prøvde en holocoaster i Toronto

julebruskongen