Jeg danset. Jeg ble sint.

b
a

FAR, FAR AWAY

30. – 31. august kl.19.00 og 1. september kl. 20.30. Korskirken. Dans.

Far, far away er et dansekunstverk/performance av og med danser og performancekunstnerKristine Nilsen Oma.

Hun forteller at hun ønsker ågi en innsikt i hvordan det er å vokse opp med en narkoman far. Gjennomimprovisasjon utviklet hun en ide som hun kunne ta tak i både kunstnerisk ogpersonlig.

Etter tre år med mye motstandi seg selv på grunn av den dystre tematikken, er hun nå klar for å vise frem prosjektet.Hun forklarer at humor har vært en viktig del av prosessen.

– Det er ingenting jeg liker bedre enn svart humor# humorsom kommer fra et mørkt sted. Fra mennesker som har vært igjennom noe tøft ogklart å kjempe seg gjennom det.

Det er ingenting jeg liker bedre enn svart humor# humor som kommer fra et mørkt sted. Fra mennesker som har vært igjennom noe tøft og klart å kjempe seg gjennom det.

Far, far away er en hybrid der du vil møte samtidsdans, teatral tekst,performancekunst, live musikk og en aktiv scenografi. I en naken og ærligfortelling om et barns opplevelse av fars rusmisbruk, ønsker Nilsen Oma å skapediskusjon rundt rusavhengiges status i samfunnet. Det hele gjennom et modernedanseteaters uttrykk.

I forestillingenblir publikum vitne til en personlig kamp for å forstå sin far. Vi får ta del ihennes oppriktige kamp for å være et lykkelig menneske.

– Er du ærlig med degselv? Jeg ville ikke si noe. Jeg danset. Jeg ble sint.

Nilsen Oma sier hun ønsker å sette søkelyset på noe som ertabu å snakke om for veldig mange. Hun ønsker å knekke skamfølelsen.

–Det er ingen lettforestilling å spille. Det er på mange måter som å gjenoppleve mye av det vondeigjen og igjen, men det å dele det kjennes viktig.

Billettkan kjøpes kontant i døren eller på billettservice.

http://www.billettservice.no/venue/korskirken-bergen-billetter/BKK/3

Medvirkende:
Koreograf, utøver og produsent: Kristine Nilsen Oma – Scene-element, kostyme ogfoto: Janne Robberstad – Live-musikk: Øyvind Hegg-Lunde – Coprodusent: PerRutledal – Pepperkakebaker: Kari Johanne Oma – Utøver: GretheMikaelsen-Dramaturgisk konsulent: Camilla Skrede Johannesen – Co-produsent:Bergen Dansesenter