Her er årets utelivstryner i Bergen

b
a

 

HVA HADDE VEL Bergens uteliv vært uten disse som holder hjulene i gang? Ikke fordi de jobber der. Men fordi de er der. Hele tiden. Alltid. Til tross for sykdom eller dårlig vær. De kommer. For de skal ut. Må ut.

 

NATT&DAG ønsker å hedre dere. For at dere alltid er der. Fyller gulvplass. Legger igjen penger. Og aldri svikter.

 

Uten dere hadde utelivsbransjen gått konkurs. Så vi gjør ære på dere.

 

Men hvem er Bergens aller fremste utelivstryne? Stem frem vinneren!

 

 

Alisa Larsen

Da BT hadde sin «unge og lovende for fremtiden»-kåring, brukte de Alisa Larsen sin matblogg som påskudd. Men det ville vært kulere – og riktigere – å gi henne en plass simpelthen for å ha vært involvert i det som er av kule festivaler, utesteder (hun har begynt å DJ-e også og mikser allerede bedre enn sin læremester Admir Kenan) og fester siden hun var for ung til å komme inn. Ikke bare er det lov, men det er også fett. No jante.

 

Frode Boris

Selv om navnet er ukjent, så vil de fleste som har vært ute på en god konsert gjenkjenne verdens mest joviale siddis, med de flotte barista-brillene og den ikoniske barten. På dagtid er han enten på UiB eller på jobb på Blom. Om kveldene blir han en konsert-superhelt som alltid er der det er en fet konsert.

 

Kasper Lygre Gulbrandsen

Kaper aka Romskip & Planeter. Arkitektstudent på fjerde året, uber-nerd-dj så lenge folk kan huske, nabovarsel-nestkommanderende, bartender, ølnerd og cocktailentusiast. Fyren som har gått så mye på Ujevnt at han plutselig sto bak baren og var på jobb en dag. «Chartreuse og akevitt é jo en helt mega kombinasjon! Så lenge du putter oppi litt lillet, lime og selleribitters altså. Og finestrainer med en hawthorne. Alt annet e jo for noobs!»

 

Joar Nicolaysen Høvik

Den eneste vi vet om som er i stand til å jobbe 18-timers dager – og likevel gå ut seks dager i uka. Joar, din utholdenhet er uten make. We salute you! Bergen uten Joar, er en tommere by.

 

Skatebård

Der er Bård, liksom. Som vanlig. Chartreuse og Heineken, det såkalte «settet». Alltid blid og forspent med en ustoppelig strøm av historier fra spillejobber i det bisarre utland og Ørsta. En som tilfører mer energi enn han tar. Hva mer kan man forlange?

 

Line Ira & Espen Overskeid

Dette tospannet er uatskillelig – også i denne nominasjonsteksten. Innom for plakatrunde – fylla. Innom for to øl – fylla. Innom for å si hei – fylla. Arrangert konsert som gikk bra – fylla. Arrangert konsert som gikk dårlig – fylla. Arrangert konsert – fylla. Viser artister rundt i byen – fylla. Dagen etter artistene har reist hjem igjen – fylla. Men aller viktigst: Uten Perfect Sounds Forever hadde Bergen vært en mye fattigere by. Så takk!

 

Glenn Kvernmo

Glenn liker å diskutere alt mellom himmel og jord. Skriver visstnok også lyrikk. På en av de første omtalene om Ujevnt i Dagbladet (2010) er faktisk Glenn med på bildet, sittende på samme krakken som han pleier å sitte på den dag i dag – daglig.

 

Siv Dyb Wangsmo

Festglad jente som aldri spøtter i glasset. Du ser henne hver gang du er på Legal, eller på Nobel Bopel, der hun også disker opp med nydelige retter i tospann med Åshild Kyte. Og nå har hun begynt i filmbransjen også. Alkoholens høyborg. Men pass på at du ikke faller og brekker nesa, Siv! (har skjedd).

 

Lovise Rem Follesø

Det var en gang på Fensal at (Idol-)Håkon Njøten holdt livekonsert da en ung blondine kom ut i treningstøy og malte kroppen hans. Denne blondinen stilte senere opp på samme konsept, i Bergen Kunsthall, i et stars & stripes-antrekk på en stepmaster og trente i én time under festen, på scenen. Å være morsom på (student)radio er en ting, men honnør til Frk. Rem Follesø for også å være morsom ute på byen.

 

 

Bobler: Henrik Uhlving, Eirik Hitland Johannessen, Åshild Kyte, FIN-gjengen, Emilio Sanhueza, Henning Bergsvåg, Erlend Nødtvedt, Tomas Espedal, Sigmund E. Holm, Marcus Hvidsten, Meghan Beaton, Birk Nygaard.