Onkel Vanja på Nationaltheatret

b
a

Vi burde nok ha omtalt denne for lenge siden, men scenekunstguiden er så liten, og Oslo-scenene så (relativt) mange. Men det fine med Nationaltheatrets storsatsninger er jo at de bare går og går, og Onkel Vanja er slettes intet unntak. Helt frem til 21. juni er det fremdeles mulig å få med seg Liv Ullmanns oppsetning av Tsjekhovs klassiker. En av hans klassikere som (som vanlig) portretterer mennesker som strever med å akseptere et liv som på ingen måte ble slik de drømte om, hvor ønsket om å bli sett fort kan overskygge evnen til å se sine medmennesker. Forestillingen har høstet jevnt over gode kritikker, og Dagsavisens anmelder hevder blant annet at forestillingen er “nok en bekreftelse på Ullmanns skapende innlevelse som går menneskesjelen etter i sømmene ved å blottstille hele følelsesregistret”. Skal du bare se en klassiker denne våren, kan Onkel Vanja fort være det beste valget.

Finn ut mer her:http://www.detnorsketeatret.no/index.php?option=com_play&view=play&playid=14