God helg, her er musikken som er Best Akkurat Nå

Hikaru Utada, Ola Kvernberg, Paria, MRD og Niilas er blant artistene som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Se opp, se ned, se på spillelista vi har laget til dere.

Hør de fine låtene fra uka som gikk, les om dem under, og ikke minst: følg lista:

Hikaru Utada, A. G. Cook – One Last Kiss

Verdens største j-pop-artist lager låt til verdens største anime-franchise. Den aller siste filmen i Neon Genesis Evangelions Rebuild-serie hadde premiere på mandag, til rekordsettende Imax-besøkstall. Vi har hørt den er bra (ingen i redaksjonen har sett noe fra Rebuild-serien (ennå)), men kan i det minste slå fast at dette samarbeidet med A. G. Cook er solid. Og kanskje skjebnebestemt? Musikkvideoen, filmet på egenhånd som en vlog, er dessuten regissert og klippet av NGE-skaperen selv, Hideaki Anno. Her er det med andre ord mange mestere i miksen.

Steamdome – Devil Worm

Ola Kvernbergs kraftjazzorkester Steamdome var en av de store hendelsene i den norske jazzrock-scenen for et par år siden, og toppet seg med en sterk opptreden på en av de store scenene på Øyafestivalen. Nå virker det som folk er klare for toern, i alle fall fiolinist og bandleder Kvernberg, for den første singelen er sluppet. Mist deg selv i den nydelige jammen – føl, hvis du husker hvordan man gjør det –, så glemmer du fort den varer i hele 14 minutter.

LES OGSÅ: Søndag summarum: Kvinner kan og kvinner vil! Foodora, Carina Dahl og litteraturkritikkens død

Paria – cup of tea

Det begynner å bli en stund siden vi har hørt fra Paria, spesielt hvis du ikke så Hjem Til Jul og hørte henne på soundtracket. Men et gledelig gjenhør har det blitt. Det låter liksom aldri tilgjort eller flatt av Paria, selv om hun holder seg godt innenfor pop-rammene.

MRD – Rebel Yell

Noen ganger kan coverlåter være preget av et overraskende kreativitetsoverskudd. Kanskje fordi de noen ganger har blitt perfeksjonert i hodene til artisten, der låta kan ha blitt spilt og jammet over i årevis. MRDs «Rebel Yell» låter nesten mer 80-talls enn Billy Idols originale. Som skal litt til!

SE OGSÅ: VIDEOPREMIERE: dragongirl med eufori, feminin kraft og humor