Denne musikken er Best👏Akkurat👏Nå👏

Arca, Mo Ayn, Namasenda, RMR, AL Amin, Lil Tjay, Charli XCX, Hilma Nikolaisen, Lassen, sosonono er blant artistene som har sluppet den beste musikken denne uka.

b
a

Internasjonale hipstermedia-publikasjoner skal alltid starte saker som denne med å henvise til at det lages veldig mye bra musikk hver uke, og at det derfor forståelig nok kan være vanskelig å få oversikt over alt. Litt fordi du har dårlig tid/for mange apper på telefonen, men kanskje mest fordi det finnes så jææææævlig mange kreative mennesker der ute som ofrer psykisk helse og det som verre er for å lage kunstformen MUSIKK – og at de derfor hver uke trekker frem de beste nye låtene og legger de inn i en spilleliste på en strømmetjeneste.

Det kunne vi aldri funnet på å gjøre.

LES OGSÅ: Ellen de Vibe: – Håpet er ikke borte før bygget er borte

Namasenda – Dare (AM)

Vi er misunnelige på Sverige, ikke bare fordi de ser ut til å komme seg gjennom koronakrisa uten å låse folk inne i to måneder, men også fordi de har Namasenda, som jevnt og trutt gir ut PC Music-bangers fra borti framtidslandet der over kjølen.

– Yngve Sikko

sosonono – Freakshow

Litt rarere taktarter nå, så har vi et skikkelig tidsriktig matterockband, der kantete gitarer må vike for svulstige synthpads. Hadde vært interessant å høre. Ikke ironisk ment!

– Ludvig Furu

AL Amin – God Damn

Tyga må regnes som en guilty pleasure, men Oslo-rapperen AL Amin skammer seg tydeligvis ikke like mye som folk flest. Beaten og refrenget på «God Damn» er som en ren Tyga-pastisj å regne. Heldigvis viser han mer personlighet i versene. Men med det sagt: i likhet med Tyga på sitt beste er denne låten en deilig en, med udiskutable anthem-kvaliteter.

– Yngve Sikko

Arca – Nonbinary

Denne gangen er Arca med i spillelista mest på grunn av albumbildet, for å være ærlig. Se på det. Til og med Wolverine er misunnelig på det våpnet der.

Også verdt å sjekke ut den sinnssyke musikkvideoen, laget i samarbeid med 3D-kunstner og skulptør Frederik Heyman:

– Ludvig Furu

Lil Tjay, Fivio Foreign, Pop Smoke – Zoo York

Lil Tjay er fortsatt på et punkt i karrieren der han fremstår som en ustoppelig naturkraft. Når han rapper er det alltid som at mikrofonen bare tilfeldigvis er i nærheten og tar opp lyden av Lil Tjay. In medias res-virkemiddelet lever! Noe som styrker inntrykket av å tilfeldigvis bare være der, er tekstene hans, som mest av alt fremstår som reisverk for stemmen og flowen hans, og i mindre grad som verktøy for å uttrykke noe. Som vanlig går det i designervesker, våpen, damer og Det Å Ha Mer Enn Én Telefon.

«Zoo York» dukker opp på State of Emergency-tapen som ble sluppet i dag, og ser også ut til å få medfølgende musikkvideo, som er mindre oppmerksom, i alle fall smittvernsmessig, på unntakstilstanden som preger New York enn det PR-folka til Lil Tjay var da de valgte tittel på mixtapen:

PS: RIP Pop Smoke

– Yngve Sikko

Undergrünnen – Nå e me her

Med congas, rare orgelmelodier og messende mantraer er denne 13 minutter lange låta en verdig hilsen til psykedelisk funkrock av forskjellige etnisiteter, synes vi.

– Ludvig Furu

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.