Image by the Norwegian fashion photographer Torgeir Rørvik. Website: torgeir.wtf

KNIPS: Torgeir Rørvik

Fra vaskeekte tryllekunstner til krenkende prestefotograf: Torgeir Rørvik er ikke redd for å lage liv og røre med både trylle- og fotokunsten sin. 

@toorgeir

For et snaut år siden ga Torgeir ut boken «Post». Det som startet som et eksamensprosjekt ble fort en braksuksess. Opplaget ble utsolgt og kort etter rant de internasjonale prisene inn. Bildet av sognepresten i Falmouth Kirke, Canon Stuart-White, anser Torgeir som bokens hovedbilde – et resultat av Rørviks hellige treenighet: Tryllekunsten, det virtuelle og fotodilla.

– Klesplaggene som presten har på seg, er virtuelt designet av den norske klesdesigneren Alexander Gåsbakk og ble digitalt plassert på presten etter fotograferingen. Dette betyr at klærne ikke finnes i fysisk form, men kun som virtuelle plagg. Bakgrunnen for dette er å vise hvordan religiøse samfunn infiltrerer digitale møteplasser og «metaunivers» for å verve ungdommer til sine trossamfunn, forteller fotografen og fortsetter:

– Jeg liker dette bildet spesielt godt, da det treffer en nerve hos mange. Det var også spennende å få muligheten til å bruke en ekte prest i bildet og å samarbeide med en så dyktig designer av virtuelle plagg.

Torgeir Rørvik. Foto: Michael Ulriksen

Ingen one trick pony

Startskuddet gikk da

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.