Foto: Katrine Bergfall

STUDENTGUIDE: Bergen – Butikker

Du ser nå på vår Bergen-guide for studenter. Man blir både sulten og tørst av å shoppe. Se hvor du bør spise og drikke i Bergen her:

Spisesteder i Bergen

Utesteder i Bergen

Scener & kafeer i Bergen


Musikk og bøker

APOLLON PLATEBAR

Nygårdsgaten 2A

Apollon er blant de svært få platebutikkene i landet som har overlevd kjedeveldet, og de kunne melde om “et bra Apollon-år, med oppadgående kurver både her og der” i slutten av 2015. Vi håper det fortsetter godt i 2022, for ikke bare er Apollon en bergensstolthet, de har også et godt utvalg i ny vinyl, og er for så vidt også spesialist på lokale helter og mer eller mindre kjente bergensutgivelser. I tillegg har de et stort utvalg i CD-bokser og spesialutgivelser. Dessuten har de bestillingslister på vinyl du ikke finner i hyllene. I tillegg fungerer Apollon som bar, og de har arrangementer med jevne mellomrom – alt fra releasefester til bingokvelder.

SAMLEREN

Sverres gate 5

Samleren som selger brukt vinyl, DVD-er, CD-er og bøker. Og platespillere. I sistnevnte kategori kan man visstnok av og til gjøre et røverkjøp. En oversiktlig katalogisering etter sjanger og artistnavn gjør det forholdsvis enkelt å finne frem. Her er både viktige plater og uvesentligheter fra de siste 40 årene samlet side om side. Høremuligheter sikrer bedre kjøp. Sjekk seksjonen for ukens innkomne. Her kan du få klypene i verdifulle titler om du er rask. Sjekk også ut Samlerens Facebook-side, som er noe av det triveligste vi ser.

Klær

T-MICHAEL 

Christian Michelsens gate 1 

T-Michael er både moderne og fremoverlent, samtidig som han dyrker skreddertradisjonen. Det har resultert i en stadig voksende popularitet, lokalt så vel som internasjonalt – både for T-Michael og Norwegian Rain, hvor han utgjør den ene halvdelen. 

TENNIS 

Torgallmenningen 12 

Bombesikker plass om du skal ha et nytt par sko. Den tilsynelatende vesle sjappen (den har en underetasje også) midt på selve allmenningen fører merker som Adidas, Nike, Puma, Lacoste, Vans, Reebok og Fred Perry. Stilrent lokale med kompetent betjening.

LOT333

Kong Oscars gate 18, Strandgaten 74 

Lot333 har siden 2008 tilbudt et stort utvalg fra kjente brands på tvers av kategorier – her finner du klær, sko, telt, vesker, parfymer og accessories til alle anledninger. LOT333 er muligens vår favoritt, hvor gammel skate-estetikk møter nye, contemporary favoritter.

RETRO 

Olav Kyrres gate 7 

På hjørnet i Olav Kyrres gate ble gamle Companys til nye Retro for noen år siden. Med Trondheims-butikken som mal finner du en merkemiks som blant annet inkluderer Alexander Wang, Nike og Kaibosh. Et særs bra tilskudd til Torgallmenningen, synes vi. Butikken forener BI-studenter, motejenter og velkledde menn i kreative, godt betalte yrker. 

TWISTED 

Nygårdsgaten 1A 

Gode gamle Twisted får alltid så mye skryt av kjendisene når de blir intervjuet om hvilke butikker de liker i Bergen. Det er helt greit, det, altså, for folkene bak Twisted er flinke til å ta inn spennende merker og linjer man ikke finner så mange andre steder i byen. De får liksom sin egen, eh, twist på det. Folkene bak Twisted er genuint opptatt av klær. 

PHARMA

Olav Kyrres gate 11 

PHARMA startet som en pop-up i 2017, og fikk så sin flagshipstore i sentrum noen år senere. Sjappa har rukket å bli fryktelig populær, og det med god grunn. Interiøret er temmelig clean og klinisk og minner på mange vis (og antageligvis med vilje) om det fryktede “big pharma”, men ikke la det skremme deg. Her finner du et nøye kuratert utvalg sko, accessories og streetwear som lett havner på toppen av ønskelista.

HOMESICK

Strandgaten 68 

Homesick har tidligere solgt duftlys laget av Sondre Lerche og diverse kult artistmerch. Nå har de ikke egentlig en fast butikk lenger, men de har stadig pop-ups rundt om, så det er bare å følge med. Det gamle butikklokalet leier de nå ut til kunstnere, merkevarer og artister, slik at de har et fett sted å arrangere gallerier, showcases, utsalg, og så videre.

PAULINA VINTAGE BOUTIQUE

Domkirkegaten 3 

Kanskje Bergens beste vintage. Liten butikk med flere fargerike, lekne klesskatter – og studentrabatt! Følges av Aurora på Instagram, og … Shailene Woodley?! Veldig tilfeldig, men jaja, det er jo alltid et kvalitetstegn når kjente amerikanere liker ting vi stakkarslige skandinavere står bak.

KOSTYM

Skottegaten 21

Etter mange år med vintage-donasjoner, diverse samarbeid og klesbytting, er den private samlingen nå ute i butikk. Kostym byr på et ordentlig retro stilbilde – tenk lange, rutete skjørt, slengbukser, Mad Men sesong 1-kjoler, og diverse andre flashbacks til hensvunne tiår.

SLIT’AN

Christian Michelsens gate 7 

Slit’an ble startet av eksmodell og eks-Anno-deltager (men aktiv kjekkas) Enok Groven i 2019. Også denne IG-kontoen følges av Aurora, som vi regner med at det er et slags kvalitetstegn. De tilbyr et vidt utvalg av styggkule klær – og ja, det er en kompliment. Kjøp deg en morsom genser og slit’an med helsa.

GREEN DAWN

Vestre Skostredet 2 

Green Dawn er en nyåpnet gjenbruks- og klesbyttebutikk. De bruker alle de riktige grønne og fremtidsrettede ordene i beskrivelsen av seg selv, og har utviklet en abonnementsløsning med rabatter og egen valuta (1 GK = 3 NOK), tilsynelatende bare for å skape forvirring. Men drit i valutaen. Dette er et kult konsept og en spennende sjappe hvor du kan anskaffe alskens plagg uten å få dårlig samvittighet.