FOTO: JARLE H. MOE

FESTIVALGUIDE – Bergenfest

14.-18. JUNI
BERGEN

Bergen by inviterer til fest, og det er veldig snilt. Og når Bergen inviterer blir det et voldsomt leven. Bjørgvin var Norges ground zero i 1349, og i 2022 skal smittsomme bangers kastes ut fra samme sted, på selveste Bergenhus Festning. Vi trenger ikke dra sammenligningen av Byllepest-49 og Covid-19 for langt, selv om det er vanskelig å la være. Vi tipper i hvert fall at det var like god stemning når samfunnet åpnet igjen da som nå.

14.-18. juni blir det flotte festningsområdet litt forbi Norges mest kjente brygge stedet å være. Fem dager, fem scener, og vi tipper cirka fem millioner prosent god stemning.

Av Bergenfests fem scener er den største stor nok for samtlige festivaldeltakere. Ved de fire resterende, noe mindre scenene er det kanskje ikke plass til alle som vil, så her kan det fort bli litt kø. En av scenene finner du inne i historiske Håkonshall, hvor du kan meske deg med overpriset festivalsnacks slik Norges første konger mesket seg med helstekt villsvin og datidens bangers på lute.

FOTO: Jarle H. Moe.

Bergen har ikke hatt hjemmefest på over to år, og når de nå endelig arrangerer kan de skilte med en voldsom gjesteliste. Arif, Astrid S, Karpe og Cezinando står alle på attending, og det gjør også Aurora, Emilie Nicolas, og Girl in Red. Noe som gjør Bergenfest spesiell er Röyksopp. De norske elektronikalegendene gjør tre opptredener i løpet av festivalsommeren, og Bergen har sikret seg den ene. Det vil du nødig gå glipp av.

En annen VIP av det eksklusive slaget er Zara Larsson. Sveriges popdronning har valgt Bergen som eneste Norgesfest i sommer. Hun er ikke den eneste som kommer langveisfra. Legenden Grace Jones skal innhylle Bergen i en søt dis av disko og dans, og Michael Kiwanuka skal tvinge vekk det uunngåelige regnværet med den varmeste soul. 

Naturligvis har Bergenfest også huket inn noen lokale helter. Rojale Kings of Convenience er på mange måter på hjemmebane når de spiller i den eldgamle kongsgården, og kronprins Sondre Lerche skal også opptre i hjembyen. Et annet bergensk navn som fanger vår oppmerksomhet er Ka2, en up and coming elektronikaduo klar for å bli norske klubbsceners nye bestetjommi. Med en slik lineup, og med nok festivaløl innabords, vil minnene fra verdens pester bli en saga blott. Vi tror dette blir dritfett!

Grace Jones skal til Bergenfest. Les om henne HER.

X