Her er den! Musikken som er Best Akkurat Nå

Dutty Dior, Arif, Lil Halima, Trist Pike, Yaeji, Jonas V, Aamourocean +++ har laget den beste musikken fra uka som har gått.

b
a

Ikke for å være frekk mot gammel og dårlig musikk, men ny og bra musikk er bedre. Litt derfor plukker NATT&DAGs musikkredaksjon hver uke ut den beste musikken som har kommet i uka som gikk.

Følg lista på Spotify:

Les også: Yaeji med ny mixtape: – Uansett hvor jeg drar, er det mange folk som ser ut som meg, som kan relatere til meg

Dutty Dior, Arif – MOSHPIT

Kanskje er det mye å ta i å kalle noe en tendens basert på et par utgivelser, men det er like fullt gledelig at samarbeid generasjoner i mellom ser ut til å bre om seg i hiphop-Norge. Litt cred byttelånes, den yngste artisten stepper opp gamet sitt et hakk, og den eldre artisten tilpasser seg et litt ferskere sound, og så kommer begge parter styrket ut av det. Det er rart å si det, men når Arif sier «lil bitch» på Dutty Dior-måten i den første linja si, så melder frysningene seg. «MOSHPIT» er første låt ute fra det kommende samarbeidsprosjektet deres, og høres ut som den første dagen med nye sko, første tygget av en hamburger eller en pils i dusjen.

– Yngve Sikko

Trist Pike – Banned from the pubs

Som ellers i Trist Pikes musikk er det også i denne singelen en helt egen type håpløshet og motvilje til forandring og forbedring. Dette er altså en cover av Peter and the Test Tube Babies-klassikeren med samme navn, tatt opp live, direkte fra miksebordet på Blå. Det er kanskje ikke så mye som har forandret seg fra 1982, hvis man tenker etter, bortsett fra at de kule pubbene nå spiller gabber, ikke punk.

– Ludvig Furu

Lil Halima – Glue

I fjor høst viste Lil Halima en mørkere, og mer hiphopete side av seg selv på EP-en Brown Girl Diary. «Glue» er en låt av det mer funky slaget. Bassen høres ut som den er spilt av en utrolig tynn og høy person med slengbukser og rart hår, og Lil Halima synger om å være litt for nære hverandre. Og psst – ryktet sier at musikken hennes ikke blir mindre dansbar fremover.

– Yngve Sikko

Les også: 10 kjappe med B-Boy Myhre

Tobi Duchampe – Happy as in floating

Fjorårets Osloprisen-nominerte Tobi Duchampe hadde brå overraskelsesrelease av sitt nye album tidligere denne uka. Mellom The Saddest Game. og det ferske F U I WIN befinner det seg et to timer langt, rent synth-basert ambient-album, som kan lure oss til å tro at fyren har gått gjennom den velkjente Donkeyboy-transformasjonen («utforsker de mer elektroniske landskapene»). Vi tipper det er feil. «Happy as in floating», for eksempel, har vært med i live-settene hans fra før han slapp første plate. Og godt er det, endelig å kunne høre den i andre sammenhenger enn på masterforestillinger på KHiO og NATT&DAG-prisutdelinger. Ikke at det er noe galt i noen av nevnte arrangementer, altså.

– Ludvig Furu

645AR – Yoga

645AR – er det bare kødd? Sikkert er det i alle fall at pipestemmen han fremfører med er køddete. Enkelte forståsegpåere mener at denne barne-tv-karakter-aktige rappingen bare er den naturlige endestasjonen for et tog som tidligere har vært innom stemmegymnaster som Young Thug og Playboi Carti. Men kanskje må man lete utenfor musikken for å finne forklaringer som virkelig holder. For eksempel kan en se til det meme-styrte mediebildet – hvor rarhet i seg selv er en kvalitet – eller hvordan TikTok har endret forutsetningene for hvordan en låt kan slå an, hvilket ble diskutert i hjel i forbindelse med den «rare lyden» i Roddy Ricchs monsterhit «The Box». Nå som 645ARs eneste ekte bra sang, «Monday Thru Sunday», er tatt vekk fra Spotify, er «Yoga» en fin erstatter til når behovet for tullete rapmusikk melder seg.

– Yngve Sikko

 Aamourocean – Undrgrnd

Hardstyle!

– Yngve Sikko

Les også: NATT&DAG x nstrumental lanserer strømmekonserter

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.