Toppen av underholdning eller UTROLIG irriterende

Squarepusher konstruerer låtene sine som gode actionsekvenser, mener musikkanmelder Eirik Kjøs Usterud. 

b
a

DET IRRITERER meg alltid noe helt jævlig når jeg ser en anmeldelse av et kultband med en lang historie der anmelderen åpenbart ikke vet eller bryr seg spesielt mye om artisten. Så for å komme eventuell irritasjon i forkjøpet vil jeg innrømme med en gang at jeg aldri har hørt et helt Squarepusher-album før. Jeg har fått med meg at han er en stor favoritt blant folk som digger eksentrisk elektronisk musikk med hyperaktiv trommeprogrammering, men personlig har jeg for det meste fått behovet mitt dekket av Venetian Snares på den fronten.

NÅ SOM kortene er på bordet kan jeg hvertfall si at Be Up A Hello er et fint første møte med artisten. Jeg har lest at Squarepusher er en virtuos bassist og trommeslager i tillegg til elektroniker og at han henter mye inspirasjon fra jazzfusion, men dette albumet er en ren elektronisk affære. Vi snakker snirklete melodier toppet av ekstremt innfløkte, aggressive breakbeats og gurglende acid-bass. Låtmaterialet har en veldig fin balanse av koselige, snille melodilinjer med klare hint av klassisk og jazz sidestilt med mørkere, mer rent acid-orienterte kutt. Smart nok er det også en fin beat-fri pustepause midt på albumet. Squarepusher konstruerer låtene sine nesten som gode actionsekvenser, der elementene er i perfekt samspill og det alltid dukker opp en ny vending, et nytt element eller enda villere trommer akkurat når det trengs. I likhet med all den beste musikken er dette noe du kommer til å synes er enten toppen av underholdning eller utrolig irriterende, og jeg vet hvertfall hvilken side av gjerdet jeg lander på.

FUCK IT, jeg tror jeg skal begynne å høre på Squarepusher i 2020. Jeg har allerede bestemt meg for å begynne å høre på Steely Dan og Skinny Puppy i år, så det er like greit å slenge Squarepusher på haugen. Tenk så mange fete artister det finnes der ute som har en diger katalog du ikke har hørt, da! Hva faen er det du skal gjøre som er så jævla mye viktigere, høre på PODCASTS??? Send meg gjerne et pip hvis du vet hvilke av platene til Squarepusher som er best. Dette blir bra!

LES OGSÅ: Denne musikken er Best Akkurat Nå