NRK: – I dag har vi rundt 150 000 programmer tilgjengelig i NRK TV

Leder i NRK Arkiv svarer på kritikken.

b
a

I dag publiserte NATT&DAG kommentaren NRKs nye arkivavtale er uakseptabel. Her er NRKs tilsvar.

NRK ønsker å dele mest mulig av arkivinnholdet vårt som er en viktig del av norsk kulturarv.  I dag har vi rundt 150 000 programmer tilgjengelig. Antallet øker for hver dag og vi jobber med å digitalisere og gjøre alt publisert innhold tilgjengelig for publikum, både eldre og nyere innhold. Det betyr at NRK bruker mye ressurser på å gjøre alt nytt innhold tilgjengelig for publikum.

Vi klarte imidlertid ikke å få til en avtale med Norwaco som gir oss rettigheter til å publisere alt vi har av eldre innhold, men vi har en løsning som gjør det mulig å publisere det som publikum i all hovedsak er interessert i og som vi registrerer at seerne er aller mest opptatt av.

–  Ingrid Belt, leder i NRK Arkiv