Foto: Kristine Wathne

– Hvis psykedelia er mer effektivt mot depresjon enn antidepressiva må det dekkes av helsevesenet

PÅ 60-TALLET fant man ut at LSD og annen psykedelia kunne brukes til mye annet enn å gi deg selvtilliten til å danse naken på Woodstock. Psykedelia kunne også forandre liv i positiv retning. Forskning på behandling med psilocybin og LSD tydet på overraskende effektiv behandling mot behandlingsresistente mentale lidelser som angst, alvorlig depresjon og avhengighet. Så kom forbudet. Tross lovende forskning ble det vanlig å høre skrekkhistorier om psykedelia i aviser og i holdningskampanjer. Amerikanske myndigheter lanserte krigen mot narkotika og forskning på psykedelia stoppet. Blant våpnene var totalforbud, lange fengselsstraffer og aggressiv etterforskning. I USA er det nå […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X