Foto: Kristine Wathne

– Hvis psykedelia er mer effektivt mot depresjon enn antidepressiva må det dekkes av helsevesenet

PÅ 60-TALLET fant man ut at LSD og annen psykedelia kunne brukes til mye annet enn å gi deg selvtilliten til å danse naken på Woodstock. Psykedelia kunne også forandre liv i positiv retning. Forskning på behandling med psilocybin og LSD tydet på overraskende effektiv behandling mot behandlingsresistente mentale lidelser som angst, alvorlig depresjon og avhengighet. Så kom forbudet. Tross lovende forskning ble det vanlig å høre skrekkhistorier om psykedelia i aviser og i holdningskampanjer. Amerikanske myndigheter lanserte krigen mot narkotika og forskning på psykedelia stoppet. Blant våpnene var totalforbud, lange fengselsstraffer og aggressiv etterforskning. I USA er det nå […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.