Søndag Summarum: WW3, karakterdrap, girl in red og Fukushima er en «hub»

Lille speil på veggen der ute, hva var de viktigste og riktigste sakene i forrige uke?

b
a

*stormer inn i rommet akkurat i det du sier «… men hvem skal faktasjekke faktasjekkerne?»*

Betimelig spørsmål! Men utover følgende har vi ingen kommentar: Søndag Summarum er tilbake! Men søndag er det ikke, ville kanskje en faktasjekker påpekt. Til det vil vi bare si: mandag, det er ukas søndag.

Mandag er ukas søndag.

Motsatt er hver dag en mandag for den hårløse skrikerungen som er norsk offentlighet. Og den er av typen blå. Med disse innledende betraktningene er det bare én ting som gjenstår, og det er hele resten av spalten.

Ukas trend


Skjermdump: Twitter

Fredag skjedde det to store og viktige begivenheter. USA gjennomførte et drone-attentat på den iranske generalen Qasem Soleimani, et angrep som meget vel kan føre til en (verdens)krig, eller i alle fall borgerkrig i Libanon, eller i det minste enda mer faenskap i Midtøsten. Den andre var at Kjetil B. Alstadheim byttet beite (jobb) fra Dagens Næringsliv til Aftenposten. Gratulerer til alle!

LES OGSÅ: Hør Per Sandberg rappe i den etterlengtede Iran-remixen

Ukas relateable


Skjermdump: Adressa.no 

Det er så mye mer.

Ukas «hub»


Skjermdump: theguardian.com

Innen 2040 kommer 100 % av eksisterende ting være en «hub».

Og godt er det! #innovasjon ;-)

LES OGSÅ: Guide: Slik overlever du en atomkrig

Ukas selvfornøyde «generasjon»


Skjermdump: Twitter

Generasjon Z er de som er født i 1996 og framover. Disse menneskene, formodentlig i motsetning til alle andre, er … SEG SELV! Og for å strø enda mer Maldon-salt i liggesårene til alle som husker 9/11 (2001), Sovjetunionens fall (1991) og Rune Slagstads karakterdrap på Aslak Nore (2004), legger hun til at alle Gen Z-ere, i tillegg til å være seg selv, er på rett side av historien. Boom.

Boom. Boom. Boomer!

Det er bare et problem: trykker man seg inn på saken har ikke girl in red sagt noen av disse tingene:


Skjermdump: nme.com

Close enough! =)

Ukas sykdom

Enda verre: både være tjukk og ha en sykdom.

LES OGSÅ: – Jeg kommer fortere med dyr fordi de tenner meg mer

Ukas (karakter)drap


Skjermdump: NRK.no

I løpet av romjula fikk Longyearbyen besøk av en isbjørn opptil flere ganger. Den innpåslitne krabaten (det må ha vært en krabat), ble etter hvert såpass nærgående at sysselmannen besluttet å drepe den. Til NRK sier Sysselmannoverbetjent Malmo at bjørnen viste «… ingen evne eller vilje til å endre adferd.». Det er en ganske heavy dom over det som tross alt er et vilt dyr. Hva med oss mennesker da, viser vi «evne» eller «vilje» til å endre adferd? For ekseeempel i møte med la oss si klimaendringene? Hm … Den som lever får se.

Vi vet om en viss isbjørn som helt sikkert IKKE får vite svaret!

Ukas ekstremitet


Skjermdump: Aftenposten.no

Litt snikrasisme i overskriften gjør sikkert det politiske klimaet litt roligere! :)

Ukas buhu


Skjermdump: NRK.no

Ah! ENDELIG et leserbrev fra en middelaldrende mann som mener at alt var bedre før! Endelig en komplett ubrukelig tekst, uten verken nye perspektiver eller innsikter! Ja, vi går ikke så mye på besøk uten å si fra lenger. Men noe sier oss at problemet her ikke er utstrakt mobilbruk, men at det slettes ikke er så mange som besøker innleggsforfatteren i det hele tatt. Med eller uten mobil.

:-(

Når Jim Gallagher setter seg ned foran tastaturet føler han seg som Nietzsches Zarathustra når han vender tilbake til menneskene for å dele av sin uendelige visdom. Men dette er ikke evig visdom. Det er dusj-tanker – at best. Dette er det skriftlige soundtracket til en bitter manns innsåping av div. hårete og hengende, fleskete og rynkete kroppsdeler, 25 år etter sist han sov en hel natt uten å måtte opp for å tisse.

Det er ikke mobilen, Jimmy. Det er deg det er noe galt med.

PS: Og NRK Ytring som publiserer dette, og attpåtil kaller det «kronikk».

Her er en huskelapp dere kan bruke:
Kronikk: Faktabasert innlegg som belyser et samfunnsproblem.
Debattinnlegg: Bidrag i aktuell samfunnsdebatt.
Leserbrev: Usammenhengende vrøvl, signert folk som ikke har noe bedre å gjøre.

LES OGSÅ: Denne arbeidsledige polakken har blitt internettkjendis ved å legge ut bilder av maten sin