Er Jacquees kongen av R&B?

Jacquees er på sitt beste når han lager soveroms-R&B.

b
a

Etter at R. Kelly i kjølvannet av dokumentarserien Surviving R. Kelly ENDELIG ble diskreditert for resten av livet (?), oppstod det et maktvakuum. Tittelen «King of R&B» var ledig for den som kunne fylle pervoskoene til den avgåtte monarken. Det kunne blitt Justin Bieber, hadde han fulgt opp 2014-albumet Journals med lignende toner, men nei. 25-årige Jacquees nølte ikke med å påberope seg tronen – til internetts store fornøyelse/forargelse.

Om dette kanskje var noe prematurt i manges øyne, så det ikke ut til å ha større innvirkning på Atlanta-gutten enn at han valgte å kalle sin neste plate for nettopp King of R&B

Siden han i ung alder ble trykket til Lil Wayne Pappa Birdmans bryst har Jacquees levert r&b i verdensklasse, men mixtapene hans har vært ujevne. Først debutplata fra 2018, 4275, var ordentlig solid. Så … er han egentlig kongen av R&B? 

Albumet åpner med et spor sammen med en annen pervo – T.I. (som det har vist seg utøver seksuell kontroll over sin egen datter). Man rynker litt på nesen. Heldigvis er dette blant de eneste nedturene på King of R&B. Jacquees bringer r&b til sitt rette element, vekk fra alle hybridformer og nymotens dilldall, rett inn i følelsene fra 90-/ tidlig 2000-tall. Sex med følelser, troskap og lengsel. Låttitler basert på utrop («EEeee»), Michael Jordan-referanser, og overbevisende harmonier. Quavo dukker opp i en kledelig drømmende pillerus og synger om kjoler som flagrer i vinden. Young Thug byr derimot på en annen nedtur og kunne lagt gjesteverset sitt i skuffen. Young Thug skal likevel ha halvparten av æren for at den udødelige «Rich Gang»-tagen lever videre gjennom låtene til Jacquees.

DET ER INGEN store hits på King of R&B. Det virker som Jacquees ikke helt vet hvordan man finner en hitformel denne gangen. Han forsøker seg famlende på litt latino-vibber på intetsigende «New New», og går i en litt mer funky retning på den mer vellykkede «Warning», som likevel ikke er en inntertier hitmessig. Det er når Jacquees lager soveroms-r&b han er på sitt mest overbevisende, som på «Come Get It» og singelen «Hot for Me». Konge eller ei, Jacquees er i hvert fall uten tvil i eliten av sjangeren.

LES OGSÅ: Drego & Beno har en beskjed: Detroit er tilbake