Guide: Slik kjenner du igjen en terrorist

BEGREPET terrorist dukket for første gang opp i 1794. Da hadde den franske revolusjonen for lengst begynt å spise sine egne barn, og i stedet for å gi folket goder som frihet, likhet og brorskap, hadde de revolusjonære, under ledelse av Robespierre, gjort Frankrike om til et voldelig helvete der ingen følte seg trygge – et terrorvelde.  Robespierre varte heldigvis ikke lenge. 26. juli samme år holdt han en tale i representantforsamlingen der han gikk ut mot indre fiender, overløpere og bakvaskere, uten at han nevnte noen navn. Ingen nevnt, ingen glemt, tenkte representantene og fikk ham avsatt, i frykt […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X