Denne musikken er Best Akkurat … Nå!

B-Boy Myhre, Anna of the North, Lil Keed, Zitos, Ē og Linda Vidala er bare NOEN av artistene som har gitt ut den beste musikken denne uka.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

LES OGSÅ: Videopremiere: J-Zino lager fortsatt den hardeste grimen i Norge

Linda Vidala – Kjører hardt

Linda Vidala er ute med del to fra albumprosjektet Halvt norsk/halvt thai. På Halvt norsk var Linda Vidala i det litt mer ettertenksomme og melankolske hjørnet. På Halvt Thai er hun tilbake til det hun er best til. Det er Linda-longtime, det Bængshot-Vidala. Tøff i trynet, feststemt – og veldig rappete.

Ē – If You Asked

Ē er det nye post-punk-prosjektet til Chiara Cavallari fra FOAMMM, Ingvild Nærum og Sigrun Sæbø Åland. Rart navn tenker du kanskje, bare én bokstav? Klarte de ikke finne på flere? E-en er i følge bandet selv en feminin bokstav. Vi regner med at det symbolske glasstaket i bandnavnet er stumt, og at man uttaler det som en vanlig E. «If You Asked» er en ulmende og dyster låt med klare assosiasjoner til Sonic Youths «Protect Me You». Garantert å tilfredsstille ditt evige Joy Division-savn, og vel så det. Låta er forøvrig en del av en EP, som vi høflig foreslår du hører hele veien gjennom. Lurt å bruke linken fra spillelista i og med at bandet praktisk talt er UMULIG å søke opp på Spotify.

Les også: FOAMMM har endelig bestemt seg for å slutte å skate på loftet og slippe debutalbumet sitt i stedet

B-Boy Myhre, Cezinando – Harley 

Den som venter på noe godt, og så videre: Mogger-samarbeidene «Jelly» og «Duner» har spilt jevnlig i høytalerne våre det siste året, men ellers har frustrerende lite skjedd rundt Cezinando-hypeman B-Boy Myhre. Frem til nå! Ole Torjus-produserte «Harley» er B-Boys første singel på Spotify. Gleder oss til allerede til neste.

Lil Keed, Young Thug – Million Dollar Mansion

Med albumet Long Live Mexico debuterer Young Thug-protégé Lil Keed som albumartist. Hva nå enn det betyr. I hiphop er skillet EP/mixtape/album mildt sagt uklart, for ikke å si ubetydelig I desember slapp Lil Keed mixtapen Keed Talk To ‘Em, akkurat litt for sent til å bli inkludert i årets beste-listene. Kanskje med vilje? For i den grad det eksiterer et reellt skille mellom mixtape og album må det være at mixtapen er et steg i en prosess – eller kanskje er selve prosessen – mens albumet er produktet. Albumet er det som skal stå igjen, det som artisten selv står for, uten at det betyr at det er forskjell i kvaliteten. Rare greier. Poenget er uansett: du bør sjekke ut Lil Keeds nye album.

LES OGSÅ: Hvor skal stamgjestene i Sofienbergparken være under PiP-fest?

Zitos – Saa Lavt

Kald Flamme, er det deg? Hvorfor snakker du så rart?