Hva bør du se på årets H&M Loves Music? Her er en guide

For sjuende år på rad … Nei, vi snakker ikke om perioden Frans har sittet som pave, vi snakker om hvor mange år minifestivalen H&M Loves Music har blitt arrangert. I år foregår det på Vulkan, som på mange måter er et perfekt område for et stort antall mennesker som sammen skal høre på bra lyd.

Dagen starter klokka 14 på utescenen mellom Vulkan Arena og Mathallen, før spetakkelet trekker innover mot Vulkan Arena i 20-tiden. Kveldsdelen av arrangementet har 18-årsgrense, og krever en liten påmelding (som ikke tar lang tid i det hele tatt!).

MELD DEG PÅ HER!

Når du er ferdig med påmeldingen kan du begynne å tenke på hvor mye ungt talent i norsk hiphop, pop og r&b det er om dagen. Det gjør i alle fall vi.

Her er de vi har planer om å se.

EHI

De siste årene har norsk R&B endelig blitt Bra, godt drevet av Nora Collective og alt det som rører seg rundt dem. Men nå er også en ny generasjon i ferd med å gjøre seg gjeldende. En av de beste blant dem: EHI. Med låter som «Faller» og «Be for meg» har han fått lokale hits i Oslo-området. Nå må resten av landet oppdage ham snart! At en låt som «Tusen millioner dråper» ikke har fått mer enn noen titusen streams er nesten ikke til å forstå. Oslogutten har digg stemme, rett-fram-tekster som verken høres barnslige eller late ut, og melodisk teft. Grei totalpakke det? I alle fall hvis man driver med musikk, hehe.

Ruben

Han har mektig stemme, han er følsom og han lager fine låter som har generert (nesten) utrolig mange streams. Han er også fra så langt nord at hvis du snur distansen fra Oslo og til hjemstedet hans i retning sørvest ender du opp i den Polske landsbyen Płońsk! Hvis du skynder deg med å bestille fly kan du ennå rekke deres årlige teaterfestival, mens du venter på at Ruben skal gjøre ferdig sin neste EP. Ingenting tyder på at det kommer til å bli svakere enn det han har levert hittil.

Arif

Seriøst, skal vi liksom anbefale Arif? En av norsk hiphops største artister spiller og det er helt gratis. No brainer.

LAUREN

Hun er snart ferdig på VGS, men hun er forhåpentlig ikke snart ferdig med musikkarrieren. LAUREN både rapper og synger, og det gjør hun på både norsk, engelsk og spansk. 18-åringen står bak årets Paradise-låt (ærlig talt det beste med en ellers grusom sesong), og har fått oppmerksomhet og listeplasser med singelen «Slave». Vi gleder oss til fortsettelsen.

Les også: Unge og lovende LAUREN mener man ikke kan si noe uten å få noen på ryggen

Ousu Leigh

20-åringen Ousu Leigh lager engelskspråklig R&B med popappell og har allerede spilt inn video på Prekestolen. Inntil videre stopper sammenligningen med Tom Cruise der, men hvem vet hva fremtiden vil bringe.

Great News

De psykedeliske indieguttene fra Great News rocker opp programmet på musikkens dag, med skranglete gitarmelodier og langt hår (eller har de klippa det vekk?? Send oss en mail på redaksjon@nd.no hvis du vet noe om dette). Live plukker de mye fra albumet deres som kom for et par år siden, Wonderfault, som er veldig verdt å sjekke ut på egen hånd. Selv om musikken ikke er live betyr det ikke at den er død, vet du.

Se også: Great News spiser cheeseburger på toppen av Holmenkollen mens de blir plaget av turister

EMIR

Rart med det, hvordan Sushi x Kobe ikke blir halvparten så bra når man deler dem i to. Vi mener ikke deres individuelle kropper, selvsagt, det hadde vært helt sykt å gjøre. Fjorårets album Mer av deg viste seg å bli en hitparade vi kanskje ikke fortjener, men definitivt trenger. EMIR er kokos på scenen, og må sees om du er en sånn person som liker å se bra ting skje på en scene. Og ikke ta vårt ord for det, hør heller på den middelaldrende mannen med ølmage som etter konserten han spilte i november stadfestet i røykeområdet utenfor Rockefeller: «Han er jo en stjerne!».