SPILLELISTE: Denne musikken er best AKKURAT nå!

Store P, DGU, Ella Mai og Travis Scott er bare noen av artistene du nå finner i spillelista.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista. Hør og følg!

Loui & Lexus – Innit

Vi har vært fans av Soundcloud-sunnmøringene Loui & Lexus siden vi hørte Gucci Gang-pastisjen «Unnskyld mej» (prøv å si det fort etter hverandre!) en gang i fjor høst. «Svetta ut» fra januar varslet om en duo på god vei til å legge Soundcloud-steget i karrieren bak seg – men så ble det stille. Til nå. «Innit» er en ettertenksom, smått innadvendt låt; forfriskende backpack-aktig i denne trapens tidsalder – som tilsynelatende bare varer og varer. Vokalsamples og fløyte? I 2018? Ja, takk! Vi sendte Lexus en DM på Instagram og spurte hvordan han vil beskrive låta. «Lavtliggande gatebanger med hint av finesse», svarte han, og viser dermed at han trolig har en lysende fremtid som presseskriv-skribent om hiphopkarrieren går i vasken. Etter «Innit» å dømme gjør den nok ikke det.

Ella Mai – Trip

Hvordan følge opp hypen etter «Boo’d up», låta som ble sluppet i fjor vår, men som ad omveier ble Årets Sommerlåt 2018? Ved å lage årets beste R&B-låt, så klart.

Smeke Reven – Watagwan

Vi sier ikke at Smeke Reven er Norges beste rapper, men vi sier heller ikke at han ikke er det. Joda, kvaliteten varierer en del, men: Absolutt ALLE (!) låtene hans er på en eller annen måte morsomme å høre på. «Watagwan» er den typen Smeke Reven-låt som både er morsom og veldig bra – og da er det ikke så mange som kan måle seg med Tønsbergenseren. Det er ikke det, ass.

Behemoth – God = Dog