Spilleliste: Her er ukens aller beste musikk

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Logi – For meg selv

Logi er Hamars nummer to R&B-rapper – etter en viss Ung Ferrari. Ikke at det er dårlig bare det. Hans beste låt, «Alene» fra 2015, markerte i følge mange (i.e. Marius Emanuelsen i Dagbladets Vers-spalte) gjennombruddet for norskspråklig R&B – om vi er enige eller uenige med det vet vi ikke helt, men fin er låta, åkkesom. Den gangen trengte Logi «noen å være silly med». Tre år senere synger han «Jeg trenger et sted helt for meg selv». Ouch! Hva har skjedd siden sist!? Jaja, på mange måter kan vi forstå ham; kjærlighet gjør ofte like mye vondt som godt. Heldigvis blir det god R&B av sånt.

Les også: Hkeem: – Karrieren min starta ikke med «Fy Faen», den starta etter

Hilde ft. Linn – Break up in a text

Denne er dessverre ikke på Spotify, men må med likevel. For en gøy låt! Skandinavias beste hiphop-produsent for tiden, svenske von Haartman, fasiliterer med mørke og dystre traplyder av godt gammel 2013-aktig merke. På toppen av de nesten i overkant tunge basslinjene: Hilde og Linn med myke stemmer og uanstrengt flow i behagelig kontrast. Budskapet er ikke til å ta feil av. «Älskar inga ex, älskar rakna checks». Word! Sangen er bare 1:39 lang, men er likevel den beste raplåta som handler om å komme over eksen siden «My X» av Rae Sremmurd.

Young Nudy – Sherbert

Er det ikke nok Atlanta-rappere nå? Svaret på det er….nei. Young Nudy er uansett ingen typisk Atlanta-rapper. Han bruker ikke designerklær eller bling, har ingen tatoveringer og har aldri prøvd kokain. Han røyker heller ikke så mye weed – visstnok. Men på én ganske sentral måte er han typisk: han lager veldig bra rapmusikk. Et par funfacts til: han har sittet i fengsel én gang, etter å ha viftet med ulovlige våpen i en musikkvideo og er fetteren til 21 Savage. Flere spørsmål? Åja, om låta er bra? Ja, det er den :)

Les også: Noen har designet en dongeri-shorts som er helt vanlig, bare opp ned

X