Spilleliste: HER er den beste nye musikken

Hva har Broen, Lil Pump, Oneothrix Point Never, Fred Fades og Jawn Rice til felles? De er alle blant artistene i ukens spilleliste.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Broen – Heart (Bendik Baksaas remix)

Broen er et sånt band som vanskelig lar seg plassere innenfor et strengt musikalsk rammeverk. De henter litt jazz, litt elektronisk og litt indie og mikser det sammen til det blir veldig bra musikk. Et godt eksempel på akkurat det – veldig bra musikk, altså – er låta «<3» fra fjorårets album «I <3 Art». Nå har den blitt remikset av en annen som er glad i elektroniske greier med jazzete innslag, Bendik Baksaas. Resultatet er en akkurat passe innpåsliten låt som bringer assosiasjoner til dystre scener i europeiske 90-tallsfilmer der hovedpersonen stresser rundt inne på et svett utested for å gjennomføre en risikabel deal og/eller ta masse skummel narkotika. Kult!

Oneohtrix Point Never – Trance 1

Tre splitter nye låter, såpass raskt etter albumslipp! For en gave. «Trance 1» utmerker seg spesielt, som en fullblods cyberpunk-ballade. Føles nesten som et aldri så lite throwback til den mer simplistiske OPN, da instrumentasjonen i låtene for det meste var begrenset til et par typer synth om gangen. Dette er et godt eksempel på Lopatins visjon om å la musikken tre ut av de lineære melodilinjene og fremstå som tredimensjonale figurer. «Trance 1» er som den store, abstrakte sirkusballen i Darth Plagueis-scenen i Revenge of The Sith. Stemmene danser rundt hverandre, forsvinner, dukker opp igjen, i noe som føles som et kolossalt og tomt CGI-univers.

Les også: Oneohtrix Point Nevers vakre og overveldende «Age Of» har noen av årets flotteste låter

Fred Fades, Jawn Rice – It Isn’t Easy

Fred Fades har fått med seg Mutual Intentions-kollega Jawn Rice (som egentlig heter John Riis). Det er litt rart at en låt som er så lett å like heter «It isn’t easy», men vi dømmer ikke.

LES OGSÅ: Vilde Tuv og WHALESHARKATTACKS inntar orkidé-øy: – Vi vil skape en poetisk opplevelse

Blood Orange – Charcoal Baby

«Charcoal Baby» er en av to singler som denne uken ble sluppet fra Blood Oranges kommende album «Negro Swan». Låta befinner seg i det litt udefinerbare, men veldig givende musikalske landskapet «Mac Demarco, bare at bra» – noe som egentlig er en krøkkete måte å si «god, litt seig indie-pop som passer bedre når man kommer hjem fra byen enn på vors».

Smokepurpp – Nephew (ft. Lil Pump)

«My grandma got a face tat, auntie on probation (damn)
Bitch I’m in the hood, servin’ junkies in a Maybach»

– Lil Pump, 2018

LES OGSÅ: Uteklubb: – Det er definitivt et tomrom i norsk uteliv