Hanne Nabintu Herland intervjuer «leading intellectual and internet guru» Milo Yiannapolous

Clash of the titans!

b
a

Hanne Nabintu Herland er alternativmedias akademiske alibi. Hanne Nabintu Herland er det som hadde skjedd hvis Ann Coulter og Odd Nerdrum fikk et barn og det barnet tok en doktorgrad i å drite i Janteloven på Meninghetsfakultetet.

The Herland Report er navnet på hennes uavhengige nettavis. De påstår å være «READ BY MILLIONS», og er blant de foretrukne norske mediene for den russiske ambassaden, sammen med Resett. Herland var i fjor aktuell med den i alle fall litt kontroversielle nettserien «Fryktløse Nordmenn». Siste krumspring er en turné gjennom USA, der hun har intervjuet «leading intellectuals», som tidligere presidentkandidat (og Bitcoin-entusiast) Ron Paul, og provokatør og «dangerous faggot», Milo Yiannopoulos.

Les også: Norske vikinger reagerer på Nabintu Herlands viking-serie: – Herskerfolkpropaganda

Yiannopoulos ble for alvor kjent i 2016 da Twitter permanent suspenderte kontoen hans etter hets mot skuespilleren Leslie Jones. Han har senere gjort seg bemerket med uttalelser om at 13-åringer burde kunne gi seksuelt samtykke og at han selv er takknemlig for å ha blitt seksuelt misbrukt («I’m grateful to Fr. Michael. I wouldn’t give nearly such good head if it wasn’t for him»).

Uttalelsene kostet ham jobben i Breitbart og en lukrativ kontrakt med forlaget Simon & Schuster, men har ikke gjort ham noe mindre populær blant alt-right-troll og andre utskudd fra ytre høyre på internett dot com.

Sirkuset starter med en leken intro snytt rett ut av en lokal nyhetssending fra 80-tallets USA. Milo og Hanne ler og smiler, blunker til kamera og kysser hverandre på kinnet. Herlig unorsk! Så følger en panegyrisk introduksjon i klassisk nabintuesque stil:

«Milo Jannapålå, you are one of the leading intellectuals of our time with provoking technique of fearless speech», sier Herland. Nice!

Og det stopper ikke der.

«You are also a famous author, and an internet guru, and one of the strongest defenders of free speech and christianity and the right for us to disagree with the totalitarian – authoritarian, I would say – mainstream elites we currently have in the west.»

Betimelig! Milo nikker megetsigende til smigeren og ser ut til å være hjertens enig med hvert ord.

Les også: Vi møtte Oslos alt-right kunstmiljø (som bare består av én person)

Diskusjonen dreier seg om the usual suspects – identitetspolitikk, PK-tyranniets sensurvelde, «the aggressive activist left» og USAs vaklende status som internasjonal rollemodell. Hva skjer når Russland, Kina, Afrika og Midt-Østen ikke lenger kan se opp til USA som et kjernesunt posterchild for frihet, demokrati, toleranse og pluralisme? «Nothing good», skal vi tro Milo. Da er det nemlig ingen som fremmer det eneste levesettet som vi VET gjør folk lykkelige: Det løst definerte konseptet «frihet» og publikumsfavoritten kapitalisme.

Her i redaksjonen blir vi lykkelige av å for eksempel være med venner og drikke brus, men hva vet vel vi. Se videoen og bedøm selv! Vi sitter spikra og venter i åndeløs spenning på neste episode.

nabintu milo