8 uforsiktigheter Frp burde foreslå at du skal betale for selv

Aust-Agder Frp vil at kvinner selv skal betale for abort, siden graviditet er selvforskyldt. Men hvorfor stoppe der?

b
a

Norges selverklært «beste» parti har gjort det igjen: skjøvet liberalisme-termen foran seg når de vil rettferdiggjøre å være kjipe mot svakerestilte. D’oh!

Aust-Agder Frp har lagt fram er forslag om at kvinner selv skal begynne å betale for abort, siden graviditet er selvforskyldt, og staten ikke skal «betale for konsekvensene» av dine valg. Kort sagt mener de at kvinner må ta ansvar for egen puling, og at verden trenger flere barn med veldig unge, fattige og enslige mødre.

Samtidig på vestkysten vurderer Stavanger Frp juridisk abort, som skal gi menn muligheten til å skrive seg vekk fra rettighetene og pliktene til et fremtidig barn. Det er dette som veien til en utopi, et samfunn fullt av tenåringsmødre og fremmede fedre som hopper bekymringsløst fra seng til seng. Akkurat som i gamledager!

«Staten skal ikke finansiere at du har vært uforsiktig», sier Silje Flaten Haugeli. Vi i ND er heeeelt enige, og vil komme med noen ekstra forslag til andre uforsiktigheter staten ikke lenger bør finansiere.

Handikap

Du går på BI, og etter et vors med over gjennomsnittet høyt testosteronnivå ble du slått i bakken foran den lokale karaokepubben og ble blind. Bare fordi han ikke likte at du gikk på BI! Ikke hans feil at du er interessert i penger, og at du liker å vise det. Din feil, sorry. Pay up. Er jo ikke akkurat sånn at du ikke har råd.

Kreft

Du har vært litt sulten litt for mye, spist litt for mye kreftfremkallende Mr. Lee-nudler og pådratt deg en solid cyste i magen? Ikke statens feil, buddy.

Støtte til studier og jobbsøkerkurs

JA, staten oppfordrer deg kanskje til å studere litt av hvert i kampanje på kampanje i opptakten til søknadsfristen 15. april. Men tvang staten deg til å ta bachelor i idéhistorie med to årsenheter i tverrfaglige kjønsstudier?

Nei.

Ikke statens feil, brilleslange. En bigmacburger, takk :P

Legehjelp ved skuddsår

 

Hvem hadde en drøm om at du skulle bli gangsterrapper med høy risiko for å bli skutt ned på konsert? Kjell Magne Bondevik? Njet. Det var deg, mann.

Ta konsekvensene av valgene dine som et voksent menneske, kula får du fjerne selv. Gjelder også hvis du selv har valgt å bli politi, og har blitt offer for selvpåført vådeskudd i tissen.

Hjelp av det offentlige ved hets og drapstrusler

Presset faren din deg til å være politiker i MDG? Nei.

Måååå du si så mange ting i media om bil i sentrum? Nei.

La den usaklige kritikken prelle av deg som oljeforurenset vann på fjærene til en trist stokkand.

Hjelp ved depresjon og angst

Er det statens skyld at du eksisterer og ikke klarer å avslutte det selv? Dessverre ikke.

Er det NAV sin feil at du er en tragisk  syking? Knapt. Er det velferdssamfunnets feil at du er så intelligent og mangefasettert at du ikke klarer å jobbe en vanlig ni til fire? Dog neppe.

Polithjelp ved tyveri

Det er kanskje tilfredsstillende å ha dyre ting som du kan ta og se på. Noen ganger er det også fint å ha fordi du kan selge dem videre. Det er imidlertid ikke en god følelse å ha hvis noen tar dem fra deg.

Dette er heller ingen andres skyld enn din egen. Noen ganger er det kanskje litt ranernes skyld fordi de kommer i fengsel når politiet fanger dem, men ja.

Legetime ved klamydia

Dårlig tiss? Din skyld, cowboy. Seksualundervisning er en erfaring du må gjennom, ikke et fag!