La Beglomeg kickstarte 2018 med deres nye, håpefulle singel

Snik inn «Kom deg over» i årets første Spotify-køer.

b
a

Går det bra etter nyttårsaften, eller? Fortsatt dårlig samvittighet etter at du sved hull i jakken til Petter med stjerneskudd fordi han gruste deg i en diskusjon om Bitcoins? Tid for skjerpings, tid for ny Beglomeg-singel.

«Kom deg over» stiller mange spørsmål, men besvarer ingen. Vi snakket med bandets helt egne Raymond T. Hauger og Axel Larsen fra Jesusvenner for å bli klokere på Beglomegs euforiske åpning av det nye året, kjent som «2018».

Les også: Det aller verste som skjedde i 2017

Denne singelen er veldig bra, kan vi få et nytt album snart også?
– Så fint dere liker den. Ja, det kommer nytt album snart. Det skal, som denne sangen, omhandle de viktige tingene og livet, med tekster som kretser rundt evig aktuelle, eksistensielle temaer.

Men hva er egentlig sjangeren dere opererer innenfor, «Eurohåp»?
– Det mest konsise å si er at det er en vulgær form for new-age. Altså new-age som ikke ekskluderer og følgelig da er for alle vanlige folk. Alle skal med. Dette korte klippet fra et intervju med Iggy Pop fra i sommer er beskrivende for eurohåpsjangeren, og spesielt for eurohåpfølelsen.

«Det vil komme et tidspunkt i ditt liv hvor du vil stille deg selv en rekke spørsmål. Er jeg fornøyd med den jeg er?»

Gjelder «Contact» fra Daft Punks RAM som €urohåp?
– Ikke hørt den, men hører på Spotti nå og dette er ikke gærnt. Jeg hører at de prøver og det er elementer der. Veldig bra. Storslått og olympisk. Lettoppfattelig melodi.

Låta er løst basert på Jesusvenners «Ingen våpen som blir smidd imot meg, skal ha noen fremgang».

Trenger vi mer Jesusvenner? Er de livsbejaende ordene en utstrakt hånd til de med vinterdepresjon?
– Med linjer som «ingen av de våpen som blir smidd i mot meg skal ha fremgang» og «alt som jeg tar meg fore skal jeg lykkes med» så blir svaret «ja» på den.

Axel Larsen fra Jesusvenner har ingen kommentar til «Kom deg over», bortsett fra at han synes den er litt lang. Han forteller at Jesusvenners original handler om det gode som bekjemper det onde.

– «Ingen våpen som blir smidd imot meg, skal ha noen fremgang» handler om lys og mørke. Den handler om de lyse kreftene som kjemper mot de mørke kreftene i verden. De lyse kreftene er Jesus og Gud. Sangen handler om at negative ting i verden vil prøve stoppe de gode, men at de gode kreftene kjemper imot.

Han forteller videre om en hendelse fra sitt eget liv.

Axel Larsen

– Vi har leger som kan gjøre mye, men det er også visse punkter det sier stopp for dem. Jeg har en onkel som ble helbredet for kreft av Gud. Dette var mange år tilbake da han var ung. Han fikk blødninger ut øret. Det var veldig alvorlig, men blødningen stoppet. En dag omtrent et år etter hendelsen kom onkelen min inn i heisen på sykehuset og møtte overlegen. Legen kjente ham ikke igjen med håret grodd tilbake. «Jeg lå helt dødssyk her for et år tilbake.», sa onkelen min. Det hadde legen aldri trodd skulle skje. Jeg kan ikke forklare det. Jesus tok imot, helbredet og reddet liv. Jeg kjenner også en annen som ble pakket inn i en kiste og ble erklært død. Han våknet og gjør nå kjempearbeid for gatebarn i Uganda.

Les: Jesusvenner gir deg tilbake troen på deg selv

Beglomeg mener også at livet trenger håp for å eksistere.

Hvorfor ville dere konfrontere på nyttårsaften, akkurat på den kvelden man har mest lyst til å flykte?
– Fordi livet ikke bare er tullball. Det er da ikke noe feil med nyttårsforsetter heller? Gjør ditt beste og ikke la bekymringer ta overhånd. «Den største oppdagelsen langs veien er håp», sier Per Fuggeli. Det stemmer. Håp er det gudestoff mennesket og verden er skapt av, og det er på tide å dra tilbake til den engen. Finn din styrke og kom deg over.

Les også: Quiz: Hvor godt har du egentlig fulgt med i år? Et spørsmål fra hver måned i 2017!

Hva har Cornelius Harris og Michael Anthony Banks fra Underground Resistance med teksten å gjøre?
– Det er de eksistensialistgutta som har skrevet teksten, men de oppfordrer til å finne styrke i «lyden» og ikke i «€´n» sånn som vi i Beglomeg sier. Det er en vesensforskjell der.

«Ikke la disse spørsmålene begrense eller bekymre deg.»

Dere flørter med beint fram TRANCE. Er 2018 Beglomegs trance-år?
– Nei, men det er en gren av trancemusikken som merkes «euphoric» og «uplifting». Det er spot-on eurohåp og det er det vi serverer i første omgang; ren, skjær eurohåp.

«Finn din styrke i €’en, og kom deg over.»

beglomeg, morten andersen