Er dette den mest upopulære videoen på Internett akkurat nå?

BBC setter woke-lista og går hardt ut mot den, i følge noen, rasistiske GIF-trenden i sosiale medier.

b
a

Har du ikke fått med deg den siste woke-trenden eller, din fascist?

Victoria Princewill, skribent med master i filosofi fra University College of London, argumenterte nylig i en BBC-video at «white people’s» bruk av «black people reaction GIFs» er vår moderne ekvivalent til blackface-sminken fra forrige århundrets Minstrel-shows.

Princewell kaller dette fenomenet for DIGITAL BLACKFACE.

Nothing like it! :D

Mørkhudede mennesker skal selv få velge hvordan de vil fremstilles, og GIFs bidrar til en unyansert og todimensjonal oppfatning av demografien, mener hun.

Et av premissene er at de fleste GIFs inneholder mørkhudede fjes. NATT&DAGs frivillige research-avdeling slo på datamaskinen, gikk inn på GIPHY.com og forsikret oss om at nei, vi lever ikke i et apartheid-samfunn der det er en overveldende andel mørkhudede GIFs under «trending».

Hmmm, indeed.

Videoen har skapt reaksjoner i sosiale medier, og det direkte YouTube-demokratiet har talt: I skrivende stund har videoen stusselige 484 likes og overveldende 70.000 dislikes.

Les også: Reklameskilt på Oslo S antar kjønnet ditt????

Det er ikke bare hvite som bruker svarte GIFs som får gjennomgå, hun kritiserer også hvite som bruker mørkhudede emojis. Check your privilege, cultural appropriators…

Så, hva synes dere? Lider mørkhudede som ikke er enig med henne av internalisert undertrykkelse?