– Å nærmest avfeie sovevoldtekter som en fellesbetegnelse for ungdommelig utprøving er svært uheldig

Bakgrunn: Cecilia Johansen skriver i en kommentar til lagdommer Rune B. Hansens uttalelser om at sovevoldtekter bør behandles likt som overfallsvoldtekter, at «Voldtekt er voldtekt, uansett om den skjer i en seng, på en fest eller i en mørk bakgate». Rune B. Hansens svar: – Min «synsing» er resultatet av mer enn 30 års arbeid Først og fremst ønsker jeg å presisere at Rune B. Hansen selvfølgelig skal få benytte seg av retten til å uttale seg, og at det er fint at han ønsker å oppklare eventuelle misforståelser. Det finnes heller ingen tvil om at strafferammene tilknyttet voldtekt burde […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X