Osloloopholes

Noen gjemmer små bøker med «smutthull, tips og triks» i Oslo

Instatirsdag-redaksjonen dekker både internasjonale, nasjonale og lokale kontoer, og denne tirsdagen er viet til Oslo-kontoen @osloloopholes. Den hovedsakelig video-baserte kontoen viser små fanzine-aktige bøker som blir gjemt i kriker og kroker i Oslo. Bøkene har tittelen «OSLO – smutthull, tips og triks».

– Jeg kan bruke byen som en arena for å distribuere bøkene på

Men når det viser seg at det ikke er tips til å få hipstermedia til å skrive om Instagram-kontoer, hva er det da?

– Tips og triksene baserer seg på Oslo sentrum, og hvordan man kan bruke byen til sin egen fordel, gjerne uten penger, forteller Morten Jensen Vågen,masterstudent ved Kunstakademiet i Oslo og mannen/hendene bak kontoen, til NATT&DAG.

– For eksempel er det i midten av heftet et kart man kan flippe ut, med oversikt over utendørs strømuttak i Oslo sentrum. Heftet inneholder alt fra hverdagslige triks som gratis salt og pepper fra McDonalds, til mer ekstreme triks, som hvordan å surfe t-banen eller trikken i Oslo.

LES OGSÅ: @rytmeguttene: To unge gutters kamp for å normalisere unormal dansing

Noen spesiell grunn til at du bruker Instagram?

– Det føltes naturlig for dette prosjektet å kombinere offentlig rom og Instagram. Det fine med instagram er at jeg kan Geotagge hvor jeg plasserer de (så de er mulig å finne), og at jeg kan bruke byen som en arena for å distribuere bøkene på.

Skal det ende opp i noe? Utstiling, kaffebordbok til julesalget, flashmob foran Stortinget?

– Foreløpig er det et prosjekt som lever sitt eget liv på Instagram. Jeg har ingen planer om å stille det ut som et eget prosjekt, men jeg ønsker å lage en oppfølger. Så hvis du eller noen du kjenner vet om gode smutthull , tips eller triks så send meg gjerne en melding på Instagram!

A video posted by @osloloopholes on

X