Brønnen fra «A Perfect Day» om gjennombruddet og vennskapet med Ben Affleck

Brønnen fra premiereklare «A Perfect Day» har endelig fått sitt gjennombrudd. Nå vil han lage film med vennen Ben Affleck.

SPONSET INNHOLD
b
a

Den mørke komedien A Perfect Day har premiere fredag 3. juni, og er satt til slutten av den jugoslaviske borgerkrigen, hvor handlingen blant annet kretser rundt en gjeng hjelpearbeidere som forsøker å hente opp et lik fra en brønn.

Regissør Fernando León de Aranoa, som blant annet står bak strålende Los lunes al sol med Javier Bardem, har denne gangen fått med seg store navn som Benicio del Toro, Tim Robbins, og muligens også årets store skuespillergjennombrudd: Brønnen.

– Da Fernando ringte og ville tilby meg rollen som brønn i A Perfect Day sa jeg ja med en gang, ler Brønnen.

LESTE IKKE MANUS ENGANG

«A Perfect Day» følger en gruppe hjelpearbeidere (Benicio del Toro, Tim Robbins, Mélanie Thierry og Olga Kurylenko) under de siste dagene av krigen i Bosnia i 1995. Interne stridigheter og et vaklende maktapparat fordelt på alt fra FN-styrker til lokale militsgrupper, gjør arbeidet vanskelig, og filmens handling går over cirka ett døgn, hvor oppdraget – å fjerne et råtnende lik fra brønnen – forvanskes av krig, byråkrati og rot. Historien er inspirert av Leger Uten Grensers erfaringer fra krigen i Bosnia.

– Jeg leste ikke manuset engang. Når du får muligheten til å jobbe med en så dyktig regissør som Fernando sier du selvsagt ja. I tillegg var det utrolig inspirerende å kunne få jobbe med Benicio, og med Tim igjen.

En av brønnens mest kjente biroller var i nettopp Tim Robbins kanskje mest anerkjente film, Frihetens Regn, hvor han spilte hullet hovedpersonen rømmer gjennom.

ShawshankRedempt_184Pyxurz

LÆRERIKT: Rollen som hull var tøff, men lærerik, mener Brønnen.

– Jeg satt vel i sminkestolen i fire timer hver dag for å sminkes om til et hull. Det var tøft, men lærerikt.

Castingen av brønnen som hull ble gjenstand for en liten kontrovers, da flere hull i filmindustrien følte seg støtt av at en brønn ble sminket til å spille hull, når man heller kunne ansatt et hull til å gestalte rollen.

OMFATTENDE ARBEID

Til rollen som brønn i A Perfect Day var forberedelsene nesten like omfattende. Brønnen leste 95 bøker om brønner, lærte seg bosnisk og jobbet som brønn i Serbia i fire uker. På sett gikk ikke Brønnen ut av karakter en eneste gang under hele filminnspillingen. Dedikasjonen lønte seg. Det hviskes stadig høyere om Brønnen i filmkretser, og nylig ble han kåret til verdens fjerde mest sexy brønn i en kåring for og av brønner. Akkurat det tar han med stor fatning.

Brønnen i Gudfaren

PÅ VEI OPPOVER: Etter flere biroller i store filmer, har brønnen endelig sikret seg en hovedrolle.

– Det er selvfølgelig smigrende å bli nevnt, men det er ikke noe jeg tenker så veldig mye på, lyver brønnen idet han mister flere utgaver av bladet ut av brønn-hullet sitt.

Brønnen er notorisk privat, og snakker sjeldent om andre ting enn karrieren sin. Spekulasjonen rundt den evige ungkaren satt fart da flere av Skam-jentene ble sett mens de kastet mynter og søppel oppi brønnen, og Brønnen var med da jentene feiret Gullruten-seierene. «Vi er bare venner», smiler Brønnen lurt.

FALMET STJERNEBRØNN: Konkurransen om rollene som brønn er hard. Brønnens erkefiende Gregorios hadde suksess som brønn i Silence of the Lambs. SKJERMDUMP: Silence of the Lambs

FALMET STJERNEBRØNN: Konkurransen om rollene som brønn er hard. Brønnens erkefiende Gregorios hadde suksess som brønn i Silence of the Lambs. SKJERMDUMP: Silence of the Lambs

Nå ser han lyst på fremtiden. Det har han ikke alltid gjort. Lenge gikk de beste rollene til andre.

– Det er klart det er fort gjort å bli typecastet når man ikke er et menneske men en stor brønn laget av stein. For eksempel ble brønnen i Silence of the Lambs spilt av min erkefiende Gregorios, men han er død nå. forteller Brønnen fornøyd idet en gjeng barnehagebarn nesten faller ned i brønnhullet hans ved et uhell. Sånt skjer, når man er en internasjonalt anerkjent brønn.

KAN ÅPNE NYE BRØNNDØRER

Brønnen håper rollen i A Perfect Day vil gi karrieren et ekstra dytt. Han har ambisjoner om å skrive selv, og legger i disse dager siste hånd på et manus om «en misforstått og ekstremt talentfull brønn som tilfeldigvis løser et regnestykke på en tavle og ender opp med å finne seg selv og sitt talent, dypt nede i det mørke brønnen i sjelen».

Hvem som skal spille brønnen? Hvis Brønnen får det som han vil, blir det hans gode kamerat Ben Affleck, men prosjektet er ikke i nærheten av å være ferdig. Inntil videre fokuserer Brønnen på å være den beste brønnen han kan være i A Perfect Day.

A Perfect Day har premiere fredag 3. juni. Kjøp billetter her.

Ben Affleck og Brønnen

GODE VENNER: Brønnen og Ben Affleck – et av Hollywoods mest dynamiske vennepar.

 

A perfect Day