Foto:

Recap av siste by:Larm-dag: Politiet, Vipps-øl og en heldig avlysning

– Det er lørdag, det er god stemning. Jeg skal ikke inn i noen jævla kirke.

bylarm3 (1 of 1)-31Siste dag på by:Larm har jeg tydeligvis tatt med meg GIFT fra NATT&DAGs duo SMIL & GIFT. Hen er ikke så gira på å se Smerz (se VIDEO her) i Guds hus. Så er vi også for tidlig ute, dørene åpner ikke før om et kvarter. Ok, da stikker vi på vors på hotellrommet til Hester V75 (se VIDEO her), da. Dette liker GIFT bedre. Alle burde unne seg å bo på hotell av og til, mener GIFT.  Men vi har knapt kommet inn døren og tatt en sigg før vi må gå igjen, og på vei ned trappen følger vi etter en av hestene som blaster O.P.P. av Naughty By Nature fra en boombox. Når vi kommer tilbake til kirka er det FULLT, og vi kommer ikke inn. GIFT er fornøyd. Vi går videre. På Gundelach på Sentrum scene er det stappfullt. Hvorfor har trommisen en pinne i munnen, spør GIFT. Det er jo trommestikken, tenker jeg, men har likevel ikke noe godt svar på hvorfor den er i munnen hans. Vi går videre.

Skal vi gå på Uhørt?

JEG SKAL FAEN ikke på noe Urørt, det er en grunn til at det er urørt, smeller det fra GIFT. Nei, uHØRT. Ok, det er greit. Det er visst favorittstedet til Jenny Skavlan. Er det bra nok for Jenny, er det bra nok for meg, tenker jeg. GIFT er som vanlig ikke fornøyd, så vi stikker til teltet, fordi jeg er sulten, og de sweet potato friesene de selger der frister nå.

bylarm3 (1 of 1)-49Alle hadde gledet seg til Mwuana kl 2, men så tikker det inn melding fra by:Larm-appen: avlyst, due to illness. Den gode nyheten: Hele Norges $ushi x Kobe, som er en av de artistene N&D har mest tro på i 2016, stepper inn. Det er rart å tenke på at alle fra Bergen er med i rap-kollektiv. Til og med Erna Solberg, liksom. Men de færreste av dem er like bra som Onge $ushimane og Kobe-Wan Kenobi, som får alle til å glemme at de egentlig bare var back up.

SÅ ER BY:LARM ferdig, men GIFT vil veldig gjerne på nach. Og jeg har ravet rundt her i tre dager i strekk, så jeg vil selvfølgelig ikke hjem ennå. Plutselig befinner vi oss på et loft et sted i Oslo, blant masse instrumenter. Jeg har ikke egentlig lyst på øl, men hvis jeg ikke skal drikke mer så kan jeg jo like gjerne gå hjem. Og det skal jeg jo ikke ennå. Det ser ut som det selges, men jeg har jo ikke kontanter. Null stress, på veggen henger det en lapp hvor det står et telefonnummer, og at du må vippse 25 kroner for øl. snakker vi. Du trenger ikke være musikkfestival for å ha øl på app: Nå kan hvem som helst gjøre det! Jeg elsker 2016. Men jeg rekker bare én øl før politiet kommer. Takk for nå, by:Larm.

bylarm3 (1 of 1)-39

X