Kommentar: – Filmmiljøet er så fortettet at det kan bli problematisk.

Nettmagasinet Montages utga nylig boka Analysen – Norsk film 2015, der alle artiklene om fjorårets norske filmer var samlet på papir. Tekstene er tidligere publisert på Montages.no under spalten «Analysen». I kjølvannet av utgivelsen har Stavanger Aftenblad-journalist og filmkritiker Kristin Aalen gått hardt ut mot filmprodusent Maria Ekerhovd, som i forordet til boka omtalte norsk filmjournalistikk som mangelfull. Ekerhovd skriver blant annet at den redaksjonelle omtalen av film i Norge domineres «stort sett av personportretter og kuriøse hendelser fra opptakene. Filmkritikken er i stor grad redusert til et handlingsreferat, ispedd subjektive evalueringer og noen mer eller mindre passende anekdoter». «I […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X