Bøker & Børst: – Mer innhold, mindre fasade

Bøker & Børst er nominert til Stavangerprisen for årets utested, og vil nødig ha nok et år med høye skuldre.

b
a

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets utested her.

Tom H. Brekke fraBøker & Børst: Hvorfor er dere nominert til årets utested?

– Kombinasjonen av kaffebar, pub med bredt utvalg håndverksbrygg, kulturprofil,  hyggelig personale, lange åpningstider og generelt god og avslappet stemning.

Beskriv en perfekt kveld hos dere, fra åpning til stengetid.

– Vi åpner kl. 10.00 hver dag, så «kvelden» starter gjerne med en cappucino og en croissant, og å ta i mot dagens første stamgjester. Den fortsetter med å sette frem hjemmelaget kake til lunsj, lage noen liter med byens beste varme sjokolade, få på plass ukens nye håndverksbrygg, rigge opp til kveldens gratiskonsert eller vinyl-DJ’s, skjenke noen smaksbrett og aldri under noen omstendigheter ta en øl med kollegaer i baren etter jobb. Da får vi syv prikker fra skjenkekontrollen og går rundt med høye skuldre i ett år til.

Hva kjennetegner Stavangers uteliv?

– Ut ifra byens størrelse er det ett godt utvalg av skjenkesteder der man finner noe for enhver smak innen korte avstander. Byen har også vært kjennetegnet av at det har vært relativt lite nyetableringer, men neste år kommer det i hvert fall fire nye skjenkesteder, noe vi ser frem til med spenning.

Hvordan er Stavanger en bedre by enn Oslo? Og hvordan er det en kjipere by enn Oslo?

– Det er kort avstand mellom skjenkestedene i Stavanger. Stavanger er en liten og oversiktelig by, noe som stort sett er en god ting. Oslo er en større by som henvender seg til et mye større og bredere marked, noe som gjør at det nok fødes flere spennende konsepter i hovedstaden enn i Stavanger, uten at det betyr at kvaliteten på tilbudet i Stavanger er dårligere. Men vi tar færre sjanser her i byn.

Hvordan kan Stavanger bli en bedre by?

– Mer innhold, mindre fasade.

Hva er det folk flest ikke vet om det å drive utested?

– Mengden av regler, forskrifter, lover, pålagte kurs og utdanning og generelt byråkrati man skal forholde seg til vokser for hvert år og det strammes inn fra alle sider av offentlighetssystemet. Selv om du driver en liten pub kan du regne med å bruke halve arbeidsdagen på kontoret med papirarbeid. Om du går svanger med et konsept som fordrer en skjenkebevilling bør du først ta en skikkelig prat med noen som driver i bransjen allerede, samt ta deg tid til å sette deg inn i alle lover, regler og forskrifter som regulerer bransjen og ikke minst den kommunale papirmølla du skal gjennom før du i det hele tatt kan begynne å tenke på å åpne et skjenkested.

Vi har også nominert Cardinal og Gnu i samme kategori som dere. Hvem av de andre burde ikke vært nominert?

– Begge stedene er gode kollegaer med bra konsept. De fortjener nominasjonen begge to.

Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets utested i Stavanger, og hvorfor?

– Ingen nevnt, ingen glemt.

Hvem har imponert dere mest i 2014?

– Gjengen bak Whats Brewing, og de som fant på «Beep»-kampanjen til samme festival.

Og hvem bør skjerpe seg i 2015?

– Politikere, skjenkekontroll og andre offentlige myndigheter som ser skjenkebransjen som enkle offer for stadig nye regelverk og reguleringer.

Dere har vært flinke i 2014. Hva skal dere gjøre i 2015?

– Vi skal bli enda bedre.

Hva var årets beste…

…Fest?

– What’s Brewing (Beep!).

…Låt?

– Somebody Stole My Thunder – Georgie Fame (riktignok fra 1970, men er like fresh i 2014). 

…Måltid?

– Mye god mat i Stavanger, men en ekstra honnør til den nye lunjsrestauranten til Harry Pepper. Endelig et sted hvor man kan få en rask og velsmakende lunsj til rundt hundrelappen.

…Lesning?

– Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon.

…Investering?

– Forhåndsbestilling av 10 kasser med ulike samarbeidsbrygg fra Stone Brewerys’ nye bryggeri i Berlin og vårt første Bøker & Børst-øl som skal brygges i vinter.

Hvem mener du bør få Stavangerprisen for beste utested? Stem på dine favoritter her.

Se også de nominerte til Osloprisen,  Trondheimprisen og Bergenprisen.

 

stavanger-prisen_FB3