– Mens halve Norge tygger valium, krever man at narkomane skal bli benzofrie

Årlig henter langt over 250 000 nordmenn benzodiazepiner, eller beroligende medikamenter, på apoteket. Men rusmisbrukere under legemiddelassistert rehabilitering (LAR), som har vært avhengige av beroligende medisiner i flere årtier, nektes å bruke det. I realiteten betyr det ekskludering fra LAR og et liv på gata for dem som ikke klarer å slutte med både heroin og benzodiazepiner på én gang. – Samtidig som halve Norge drikker rødvin, pils og tygger valium, krever man at narkomane skal bli benzofrie. Det er et paradoks, sier Sverre Eika, lege i Kirkens bymisjon. Kan miste lisensen På oppdrag fra Helsedirektoratet har han og Kirkens […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X