Intimkirurgi og kjønnslemlestelse: – Loven forskjellsbehandler norske og etiopiske kvinner

Den 21. mai skrev jeg en kronikk i NATT&DAG hvor jeg sammenlignet intimkirurgi og kjønnslemlestelse i sammenheng med lovteksten i kjønnslemlestelsesloven §1. Julie Kalager kom med en kritikk av kronikken min i Universitas 27.mai hvor hun kritiserer meg for «paternalistisk feminisme». En oppklaring Jeg vil først komme med en viktig oppklaring: Min løsning er ikke kriminalisering av intimkirurgi. Det har jeg aldri foreslått, og det er ikke det jeg argumenterer for i kronikken. Jeg vil heller ikke gjøre visse former for kjønnslemlestelse lovlig. Mitt ønske er at vi skal se nærmere på de to inngrepene. Jeg vil at vi skal […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X