Intimkirurgi og kjønnslemlestelse: – Loven forskjellsbehandler norske og etiopiske kvinner

Den 21. mai skrev jeg en kronikk i NATT&DAG hvor jeg sammenlignet intimkirurgi og kjønnslemlestelse i sammenheng med lovteksten i kjønnslemlestelsesloven §1. Julie Kalager kom med en kritikk av kronikken min i Universitas 27.mai hvor hun kritiserer meg for «paternalistisk feminisme». En oppklaring Jeg vil først komme med en viktig oppklaring: Min løsning er ikke kriminalisering av intimkirurgi. Det har jeg aldri foreslått, og det er ikke det jeg argumenterer for i kronikken. Jeg vil heller ikke gjøre visse former for kjønnslemlestelse lovlig. Mitt ønske er at vi skal se nærmere på de to inngrepene. Jeg vil at vi skal […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.