Marie Komissar: – Vi er de eneste som byr på seksuelt ladet musikk

Fortjener Marie Komissars frekke og freidige utekvelder å vinne Trondheimprisen for Årets Klubbkonsept?

b
a

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt her.

Hvorfor fortjener Frekk + Freidig å vinne?

– Det aller morsomste med å spille er å fylle et tomrom i klubbtilbudet som allerede eksisterer. Det var det jeg og Margaret (Berger, red.anm.) ønsket og fikk til med Cloudbusting og jeg føler jeg har fått til det med Frekk + Freidig også. Jeg liker meg aller best i krysningen mellom det kjente og det helt nye og ukjente, så lenge det er gøy og lett å danse til. Ingen andre bød på seksuelt ladet musikk for dansegulvet i Trondheim da jeg startet opp Frekk + Freidig for to år siden, og det er jo klart at Trondheim må ha et sånt klubbkonsept. Det er de gladeste, mest frisinnede kveldene med de drøyeste hoftebevegelsene og de største smilene i Trondheim – og det fortjener vel å vinne eller?

Det er de gladeste, mest frisinnede kveldene med de drøyeste hoftebevegelsene og de største smilene.

Hva er det beste med Trondheim?

– Trondheim er så liten at man kan gå ut på byen alene og likevel føle at man ankommer sitt eget bursdagsselskap.

Og det verste?

– Trondheim er så liten at man kan gå ut på byen alene og likevel føle at man ankommer sitt eget bursdagsselskap.

Var folk mer hypp på å sjekke ut nye ting i gode gamle dager eller har jeg bare blitt gammel?

Hvem har imponert deg mest i 2014?

– Søstra mi. Hver eneste dag!

Kjenner du en real kølle?

– Kenneth Bolme er den største kølla i Trondheim. Og han synes det samme om meg.

Hvem bør skjerpe seg til neste år?

– Alle vi som promoterer klubb og konserter i Trondheim. La oss bli flinkere til å få folk til å få med seg alt det gøye vi finner på.

Hvordan håper du byen har forandret seg om 20 år?

– Jeg er mest opptatt av hva den ikke må forandre seg til. La Midtbyen leve!

Hva er den beste og den verste requesten du har fått i år?

– Beste: Kan du spille den sangen fra radioprogrammet ditt? Verste: Kan du spille noe med rytme?

Beskriv med én setning hva som definerer klubbscenen i Trondheim?

– Den pleide å være ekstremt tidlig på det som rørte seg innen bassmusikk, men akkurat nå – med Brukbars sammenslåing med Blæst – føler jeg at den er krympende og at det dessverre er et tegn på at folk ikke bryr seg like mye om det som er det kommende nye store, men bare om det som allerede er stort. Var folk mer hypp på å sjekke ut nye ting i gode gamle dager eller har jeg bare blitt gammel? Men trønderne er de beste på dansegulvet!

Hva vil du huske 2014 for?

– Året jeg traff mannen i mitt liv på nachspielet etter Trondheimprisen. Det var forøvrig tidenes nach hvor Arif danset på bordet, Margaret Berger rappet om Ringenes Herre og opptil flere scener fra Narnia ble utspilt. Jeg vil også huske det som året jeg fikk mitt eget radioprogram, året min eviglange drøm om å jobbe med MGP gikk i oppfyllelse, året jeg ble plassert på en liste over de mektigste kvinnene i kulturnorge og året jeg helt sluttet å irritere meg over mamma (<3). Ja, alt handler visst om meg.

Hva var årets beste…

fest?

– P3klubb på Diskoteket

partylåt?

– Christina Aguilera – Genie in a bottle (Loveless remix)

måltid?

– Alle måltidene som inneholdt bra bernaise.

lesning?

– ENO. RIP.

kjøp?

– Den nye leiligheten min i Oslo (unnskyld, Trondheim)

Dilemma: Bytte ut R&B med svensktopp eller aldri jobbe med musikk igjen?

– Lett: Bytte ut R&B med svensktopp, for et liv uten musikk er jo ikke et liv. Til tross for N&Ds overbevisning, har jeg et større musikalsk spekter enn R&B.

Hvem mener du bør få Trondheimprisen for beste klubbkonsept? Stem på dine favoritter her.

Se også de nominerte til Bergenprisen, Osloprisen og Stavangerprisen.

trondheim_ND-prisen_FB4