Årets verste ting, personer og hendelser

Årets flopp

Det ferskeste tilskuddet på SoMe-treet, Ello, gjorde lurt i å gjøre seg utilgjengelig gjennom invitations only-systemet. For det var jo ikke før man omsider fikk bli medlem at man forsto hvor ufattelig døvt opplegget var. Et sosialt medium uten mulighet for å få bekreftelse gjennom likes? Trokke det, Ello.

Årets verste støttespiller

støttespiller

Når beskyldningene om antisemittisme hagler som verst kan selv en selverklært African queen trenge all den støtten hun kan få. Det er dog litt usikkert om støtten fra Vigrid-grunnlegger Tore Tvedt var særlig til hjelp i forsøket på å renvaske seg som jødehater.

Årets budsjettvinner

budsjettvinner

Årets mindreverdighetskompleks

Mindreverdighetskompleks

 

Neida, dere i GAFFA trenger strengt tatt ikke å gjøre noe som helst for å poengtere noen grep dere tar i magasinet, all den tid dere ikke har gjort noe bra for norsk musikkjournalistikk. Vel, bortsett fra å gi folk i musikkbransjen et par ekstra mailadresser på promo-lista, da  …

Årets verste idé fra en påtroppende partipolitiker

Den nye SU-lederen Nicholas Wilkinson ser nesten urovekkende snill og koselig ut. Politisk er han imidlertid en friskus, og starter sin ledergjerning med en slags dobbelpopulistisk-sklitakling mot Per Sandberg. Sistnevnte anmodet nemlig i sommer vår hjemlige ekstrem-islamist, Ubaydullah Hussain, om å komme seg ut av landet. Kanskje mest for å tøffe seg litt for Islam-skeptiske velgere? SU lot seg imidlertid ikke male opp i noe snillismehjørne, og fulgte alt samme kveld opp med å si at de ikke bare ønsker Hussain ut av Europa, de betaler flybilletten! Det har seg nemlig slik, mener Wilkinson, at Hussains tilstedeværelse gjør at FrP sprer antimuslimsk propaganda. Og denne antimuslimske stemningen vil SU bekjempe ved å deportere en muslim. Niiiice! Velkommen til offentligheten, kompis. PS: Ja, også er det jo litt gøyalt at den unge venstresiden mener man bør sende nordmenn med ekstreme, importerte ideologier dit ideologien hører hjemme. Det kan jo minne LITT om den gangen en og annen i den leiren stadig fikk beskjed om å pelle seg til Kina om de digga Mao så mye.

Årets demokratiske utsagn

«Jeg er imponert over at så mange politikere er positive (til OL i Oslo 2022, red. anm.) når vi vet hvor stor motstanden i folket er» – Fabian Stang.

Årets verste kronikk

I Bergens Tidende-kronikken «Krampe i livets høst» av Lene Wikander, hvis eneste mål så ut til å være å fortelle omverdenen at hun var kulere enn Knausgård en eller annen gang på 60-tallet, kan man finne følgende sitat: «Let’s face it: Rocken er ekstrovert. Den er potent, ung, aggressiv og har veldig ofte ståpikk. Og har den ikke ståpikk så har den ståklitt». La det være sagt: Dersom vi noensinne må lese denne setningen igjen, ser vi oss nødt til å etse bort både Lene Wikanders pekefinger og våre egne øyne.

Årets verste «kunstprosjekt»

Han som spiste hofta si med fløtegratinerte poteter.

Årets beste verste «kunstprosjekt»

Kunstner Martin Slaatto er mannen som opprettet et senter for «Transporteringsdans». Transporteringsdans er at man beveger seg fucka i stedet for å gå. Opplegget fungerer som en slags kulturpolitisk propagandavideo i FrPs favør, og en wake up call for alle som blindt støtter statlig subsidiering av kunst og kultur. DETTE ER RESULTATET: At virkeligheten imiterer Uti Vår Hage-sketsjer. Hele seansen får et sladrehjerte-aktig preg: Uansett hvor høyt det snakkes entusiastisk om «hopsing» og «transporteringsdans», klarer man ikke overdøve messingen fra byråkratene som sitter i transe i kulturrådets lokaler: «Subsidiere! Irritere! Transportere!». Herregud, nå blir Bjørn Visvassnes viktigere enn noen sinne.

Årets verste tweet #1

åretsverstetweet1

Årets verste tweet #2

ernatweet

Årets verste overskrift

åretsversteoverskrift

Faksimile: DB.no

Årets verste artikkel

Nettavisens lille hjørne for tekstreklame og misogyni, Side 3, ladet opp til «biff- og blowjobdagen» med en artikkel de lovet du «for all framtid vil være glad du leste.»  Side 3s sexspaltist skrev: «Menn må kreve det, akkurat slik som dama krever kort, blomster og middag ute på Valentin-dagen. Sett det på kalenderen først som sist. Eventuelt handle inn det nødvendige på forhånd (kjøtt og øl) så har hun ingen unnskyldninger der heller – da er saken biff, hehe.» Gooood stemning i menneskeheten.

Årets verste forsøk på å melde overgang fra komiker til kunstner

Forgjengeren til Anders Nilsen i God kveld fra Nydalen har gitt ut en uleselig bok med slappe puletweets han skrev etter at han ikke lenger kunne spille «edgy» på Facebook da besteforeldrene hans meldte seg inn. Vi blir mattere enn det demonstrativt svarte papiret  og den uleselige typografien (designerne fra Anti har nemlig tolket det «mørke» og «utilgjengelige» prosjektet bokstavelig). Man tenker umiddelbart at Mordknull må være en spøk, men det er umulig å renvaske prosjektet for kunstneriske ambisjoner. En liten upside fins derimot ved boka – den funker utmerket som ølbrikke og til å fange opp slark, søl og grums du vil ha unna teak-trancherbordet. Tenk om Odd Magnus Williamson hadde hatt noe lignende til å fange opp dårlige idéer før de rant ut i offentligheten.

Årets verste tv-konsept

Det var en tid da man kunne leve i troen om at spørsmålene «Dere ser alltid så kule og avslappet ut på en uanstrengt måte. Hvordan får dere det til?» og «Hva er viktigst: Å være varm eller se kul ut?»  aldri kom til å bli stilt. Men det var før Andreas Holzweiler og Maria Skappel, også kjent som «et av Norges best kledde motepar», ble intervjuet av Min Mote-Sonia for VGTVs Trendguiden. Vi følger opp med spørsmålet «Hvor mange ganger i løpet av åtte minutter rekker man bruke engelske ord for å beskrive ting man har dekkende norske begreper for ‘a, Andreas «wrap it around» Holzweiler?.

Årets verste øl

Hjelper ikke at det faktisk smaker helt greit, navnet «Punk IPA Post Modern Classic» er det verste produktnavnet en markedsavdeling har kommet opp med på en god stund. Og det stopper ikke der, ølet frontes med utsagn som «Welcome to a post Punk apocalyptic mother of an ale.» og «This is quintessential Empire with an anarchic twist. Turn up the volume. Pay the man.» Med andre ord: De har eltet sammen en masse teoretiske begreper og håpet på det beste, men ingenting, virkelig ingenting, henger på greip. Vi håper dette er et tegn på at snobbeøl-trenden begynner å bli virkelig dekadent og snart er klar for å dø.

Årets beste ord for årets verste folk 

«Douche.»

Årets minst likte

Kulturhuset. Alle går der. Ingen liker det egentlig noe særlig.

Årets verste konsert

Neutral Milk Hotel på Øya. Kan ikke spille, kan ikke synge. Enda verre: Det bunnservile publikummet som sto og lallet med til en gjeng washed-up nørds som rekordåpenbart kun var der for spenna. Reunion-ukulturen oppsummert i alle bauger og kanter, follkents!

Årets verste oppgjør

«Oppgjøret» med kroppshysteriet i VG-serien «Kroppen min.»

Årets verste intervju

Aftenposten-journalist intervjuer Ozzy Osbourne:

Siste spørsmål, sier damen fra plateselskapet, fem minutter før tiden.

– Kjenner dere til det norske bandet Black Debbath?

– Nei. Debbath? Hva i helvete betyr det? spør Ozzy.

– Debatt. Politiske tekster. Akademisk stoner-rock, kaller de det.

– Ait.

Årets verste trikk

Bernhoft-trikken.

Årets verste tendens

Standupkomikere som hyller og promoterer hverandre, selv om de egentlig ikke liker vitsene til sine tragikomiske kolleger. Omtrent like «flott» som Anita Krohn Traaseth og andre «sterke kvinner» som «heier hverandre frem i sosiale medier.»

Årets verste musikkvideo-promo

b04a99790622_141631296537_nyhedstor2

 

Akkurat da vi var i ferd med å lege traumene etter Hank von Husbys webinar om hvordan man skal gå ned i vekt uten å sulte, dukket DETTE bildet opp i vår Instagram-feed – en advarsel om at Hank von HipHop var i ferd med å bli et faktum. På tampen av Den naturlige kroppens år, var den hårete vommen til en The Joker-sminket Hans Erik Huseby i fri utfoldelse det aller, aller siste vi trengte å se.

Årets verste resirkulasjon

Calvin Harris sitt forsøk på å lage acid house.

Årets verste musikkvideo-idé

åretsverstemusikkvideoide

#selfiecypher: Fire minutter og førtitre sekunders genistrek! André Jensen, Smart 9000, Andreas Delario og Nils m/ Skills filmer seg selv mens de fremfører låta med samme navn som konseptet. De er faktisk de første i verden som gjør dette. Hvorfor har ingen tenkt på det før?! Lanseringsstrategien innebar selvsagt en videoinnspilt «presse-selfie» fra mannen med planen, den mystiske «regissøren» Mr. Tovanskï.

Årets matmas

Kvalitetshamburger-MASET med påfølgende parodiske PØLSE-fokus.

Årets dummeste businessidé

Yogamatte for katter.

Årets verste feminisme

Blåstrømpene representerer en «ny form for feminisme», nemlig den samme feminismen som deres mannlige liberalistkollegaer også har kjempet for i alle år. Fritt valg og fri vilje – og ingen av de lovfestede og «mannediskriminerende» rettighetene venstresidefeministene med «foreldet tankegods» har karret seg til. Bortsett fra abortloven da, den vil selvsagt også disse unge karrierefeministene beholde.

Årets verste trend

åretsverstetrend

Hypp på å se noe bra istedet? Sjekk ut de nominerte til Bergenprisen, Trondheimprisen, Stavangerprisen og Osloprisen!

X