Vil du at Allsang skal bli Årets Litteratur?

En av de 5 nominerte til Årets Litteratur, er Allsang av Eivind BueneHer er vår begrunnelse:De fleste operaerhandler om ulykkelig kjærlighet, også Allsang. Dramatikken mellom jeg-forteller Ivan, hans kjæreste Marie og vennen Jonas, som alle er operastudenter, ligner et klassisk trekantdrama. Samtidskomponisten Eivind Buene debuterte med den originale romanen Enmannsorkesteret i 2010, som var komponert likt et musikkpartitur. I “Allsang” har Buene brukt elementer fra operasjangeren i sin egen romankomposisjon. resultatet er en smidig og klangfylt tekst som ikke bryr seg nevneverdig om “spenningsoppbygning” eller “karakterutvikling”. Gro Jørstad Nilsen, litteraturanmelder i Bergens tidende skrev: “De visuelle og sanselige beskrivelsene gjør […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.