Septembers verste film-happenings

Trenger vi en Gubben og Katten-film til, en komedie med Michael Douglas, eller Denzel Washington i nok en fartsfylt thriller? Tror ikke det.

b
a

Selv om sommeren var en ganske sugen tid for norske kinogjengere er ikke september bare fylt av kvalitet heller. Her er fire filmer som ikke burde ses i årets første høstmåned:

And So It Goes
Rob Reiner brukte å lage brukbare filmer. Spinal Tap, When Harry Met Sally og Misery er alle eksempler på mannens talent og mangfoldighet. And So It Goes kan man allerede i traileren se er noe ulidelig møkk. Teaseren på filmen er så parodisk at det ser ut som noe Erlend & Steinjo kunne laget. Reiner har fått med seg de to traverne Michael Douglas og Diane Keaton og gjør et forsøk på å få dem på oppføre seg morsomt. Douglas spiller en gretten gammel fyr som er vant til og kun ta vare på seg selv. Plutselig en dag snus derimot livet på hode når han må ta vare på et veslevoksent og jævlig barnebarn. I møte med barnebarnet og nabo-Keaton viser selvsagt Douglas seg som en hyggelig fyr, allikevel. Legg til Frankie Valli (smørsangeren bak Grease-musikken) som klubbeier, så har du oppskriften på en jævlig film. Premiere 5. september.

Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner
Gubben og Katten-universet må være det kjedeligste barnebokserien som finnes. Det skjer virkelig ikke noen ting, og det mest actionfylte man møter på er at den hyperaktive katten Findus finner en kongle eller at morrakaffen til gubben Pettersen er kald. Etter et lite drøss med tegnefilmer, har dette nå blitt spillefilm ingen i verden kan glede seg til. Findus er selvsagt en fattig animert katt som vekker minnene fra Tore på sporets forsøk på å være inovative for noen år siden med den tragiske, animerte figuren Tore Sporhund. Hvis du absolutt må se dette er kinopremieren 5. september.

The Maze Runner
Nok en film med Hunger Games-aktig tema med unge voksne i alle de viktigste rollene. Denne gangen er det James Dashners bøker som har kommet til filmen. Handlingen satt til midten av labyrint. Her er rundt tretti gutter fanget uten å vite bakgrunnen. De har alle som en kommet opp av boks i bakken blottet for hukommelse. Etter tre år kommer hovedpersonen Thomas opp av boksen. Han begynner å utforske labyrinten nesten med en gang, i motsetning til den mer reserverte bermen. Legg til mekaniske monsteredderkopper og hinsides stereotype karakterer har du den perfekte filmen for  prehormonelle tolvåringer som er keene på se noe action. Er du tolv år kan du stikke å se filmen fra 19. september.

The Equalizer
Klar for nok en fartsfylt thriller med Denzel Washington? Ikke jeg heller. De siste fem årene er det nærmest parodisk hvor mange fartsfylte thrillere godeste Denzel har vært på toppen av rollelisten i. The Taking of Pelman 1 2 3, The Book Eli, Unstoppable, Safe House, Flight og 2 Guns har alle kommet siden 2009, og ingen av de har vel vært hundre prosent vellykket. Denne gangen spiller vår mann rollen som tidligere Black Ops-dude som må tilbake på oppdrag i kamp mot russisk mafia. Mellisa Leo og Bill Pullman på rollelisten er selvsagt et pluss, men faren er stor for at The Equalizer fort blir en thriller i Denzel-mengden. Se den på kino fra 26. september.