Ny trend: Skjeggtransplantasjon

Amerikanske hipstere bytter ut eyeliner med operasjoner for titusenvis av kroner.

b
a

I løpet av kort tid har fullskjegget blitt den nye full-sleeven blant hipstere fra Silver Lake til Williamsburg, og som en konsekvens håver amerikanske leger nå inn store summer på landets motebevisste, men tynnskjeggete menn. Enkelte betaler så mye som 50.000 kroner for å sikre seg det ettertraktede beviset på viril og tøff manndom.

– Enten du snakker om Brooklyn-hipsteren eller reklamedirektøren, så er in-looken helt klart å ha ansiktshår nå, forteller plastisk kirurg Dr. Jeffrey Epstein i et intervju med Dnainfo.com.

Tidligere gjorde Epstein en håndfull slike inngrep hvert år, men ligger nå på tre skjeggimplantater hver uke. En trend hans kollega Dr. yael Halaas også kan bekrefte. Ifølge Halaas er det «unge hippe og motebevisste karrieremenn»  i 20-30-årene som ønsker å få utført transplantasjonen, og kan dessuten avsløre at fire av fem pasienter som kommer for konsultasjon er fra skjeggbevisste områder som Williamsburg og Bushwick.

27 år gamle «Danny» er en av Halaas sine fornøyde pasienter, og forteller hvordan han tidligere benyttet seg av eyeliner for å fylle inn områdene hvor sjegget ikke vokste ut. To år og 50.000 kroner fattigere er looken han var ute etter endelig komplett.

– Jeg har et babyface, men nå har jeg muligheten til å se eldre ut. Min «fashion statement» er litt edgy, og jeg liker jo den litt røffe looken.

Skjeggtrenden har selvfølgelig forlengst nådd Norge (godt representert av bl.a Kristofer Hivju og Lars Vaular), men med våre værbitte vikingfjes er utfordringen heller det motsatte. Se Odd-Magnus Williamson kvitte seg med nettopp den «røffe lokken» i dette gripende Instagram-øyeblikket fra tidligere i februar: