Her er årets beste lokalarrangører i Trondheim

Disse arrangørene har avviklet de beste arrangementene i Trondheim i 2013. Stem nederst i saken.

b
a

Versus

 

versus

En tennismatch der alt er lov. Slik beskrev kunstnerne Rashid Akim og Ståle Gerhardsen utstillingen Versus. Over en lengre periode sendte gutta illustrasjoner frem og tilbake til hverandre, før de endelig bestemte seg for å stille ut alt sammen og koke opp en skikkelig fest for anledningen. I Trondheim gikk det hele ned på Bakklandet Sløyd, akkompagnert av musikk signert DJ Juri Gargarin og hjemmebrygga øl signert Gerhardsen. En inkluderende affære, både for publikum som kom for kunsten og for publikum som kom for hygge, brygg og god musikk.

Popludium – en musikalsk unntakstilstand

popludium

Sa du konsert i fem dager? Da debatten om kulturbyen Trondheim stod på som verst, arrangerte Trondheim Voices «Popludium – en musikalsk unntakstilstand» i Postgården. Konvensjonelle tanker om konsertscenen ble visket ut, og i fem dager til ende sang og danset utøverne mens publikum ankom, gikk og deltok som de selv ønsket. Arrangementet var et kroneksempel på at aktører i Trondheim våger å utfordre etablerte kulturuttrykk og ble kronet med seks øyne på terningen i Adresseavisen. Dessuten var begivenheten et ypperlig eksempel på at Postgården har et uutnyttet potensiale som kulturell arena.

Svartlamodagen

svartlamon

Der hvor fjorårsvinneren Eat The Rich sørger for at vi blir kjent med festkulturen på Svartlamon, sørger denne dagen for at vi kommer tettere inn på kulturen i en bredere forstand. Under Svartlamodagen var pønkere, hippier og andre alternative fjes samlet for et arrangement myntet på både store og små, med kurs, marked, bar, lotteri, basseturnering og så videre. Selv om mange trondheimere er kjent med Svartlamon fra før av, er dette en dag som minsker terskelen for å besøke strøket.