Smil & Gift møter Abu og Tara Lina

Kjedelige PK-innvandrere eller den nye humorvinen? Internettkjendisene Abukar Hussain og Tara Lina Mohebbi Shahin vil teste nordmenns tabuer i nytt talkshow.

b
a

Abu: Vi har ikke tid. Vi er opptatt med å tenke på halal-mat og omskjæring.

Smilet Du skrev akkurat “Jeg har det veldig jævlig” og “Jeg hater Abu” på facebook, Tara Lina. Har produksjonen brutt sammen?

Tara Lina: Faen, ass. Jeg blir facerapa konstant! Det går faktisk ganske bra.

Gift Men premieren har blitt utsatt. Det er aldri et godt tegn.

Abu: Det begynner å komme seg. I starten … Vel, det er selvfølgelig litt vanskelig å starte opp et helt nytt program med et helt nytt konsept. Vi har laget noen episoder vi er veldig fornøyd med.

Smilet La oss ta et skritt tilbake og se om vi har forstått dette riktig, Abu: Du skrev på Twitter at du synes hverdagsrasisme er kjipt. Dagbladet så det og ba deg skrive det i avisen også. NRK leste debattinnlegget ditt og ba deg ta med en ung innvandrerjente, og nå skal dere lage et humoristisk talkshow om tabuer?

Gift Er dette en Lille Lørdag-sketsj?

Abu: Ehm, ja. Men det var faktisk akkurat det som skjedde. De ringte meg dagen etter jeg var i avisen og spurte om jeg ville lage et show som heter Tabu med Abu, og sa de ville ha med en innvandrerjente. Det var ikke noe audition eller noe slikt.

Tara Lina: Du sa at jeg var spesiell!

Abu: Du er den eneste atten år gamle svartingen jeg vet om som kan være litt morsom.

Gift Har dere noen andre hobbyer enn identiteten deres?

Abu: Jeg liker å gå på ski. Haha, neida. Jeg jobber bare med Tabu med Abu nå.

Tara Lina: Jeg spilte fiolin en gang, men så ble jeg for opptatt av identiteten min og måtte slutte.

Smilet Hva er deres favoritt-tabuer?

Abu: Jeg liker æresdrap veldig godt.

Tara Lina: Vi digger æresdrap.

Gift Er det tabu å ta med kona på Angst Bar med vennegjengen, Abu?

Abu: Kona mi er importert. Angst Bar kommer til å bli et stort kultursjokk for henne. Hun kommer fra bygda i Pakistan og har nettopp vendt seg til å være i Norge, gå på skole og lære norsk. Å ta henne med til Angst, der hun vil møte folk som Odd Magnus (Williamson, red. anm.), Fadlabi (kunstner, red. anm.) og Chirag (Patel, red. anm.), som er drita … Tror ikke det. Men hun har sagt til meg at hun vil bli med ut. Vi tar det steg for steg.

Smilet Du giftet deg i Pakistan i sommer, grattis med det!

Gift Var det et tvangsekteskap?

Abu: Det var et tvangsekteskap.

Tara Lina: Var det?!

Abu: Nei.

Gift Men hun ER kusina di?

Abu: Det er hun.

Gift Du blir altså både far og tremenning til sønnen din?

Abu: Haha! Jo, ehm, nei, er det ikke firmenning a? Hun er kusina mi, og moren hennes er kusina til mora mi. Hvordan blir det a? Ja, fire, fem … Nei, jeg tror han blir onkelen min!

Smilet Tilbake til Angst-bar: Ser dere på dere selv som en ny generasjon innvandrere a la “den nye vinen” til Ari Behn og gjengen i sin tid?

Abu: Ja! Det har vært innvandrerhumorister før, men de har liksom vært det på nordmenns premisser. Det har vært det samme om og om igjen. Jokesa deres handler om “åh, da jeg vokste opp så slo faren min meg, det var vondt”.

Gift Eh, er ikke dere to innvandrere som lager et program om omskjæring og æresdrap, da?

Abu: Jojo, men ikke bare for at etniske nordmenn skal le av det. Problemet er når folk ler bare fordi alt som har med utlendinger å gjøre er morsomt. Så lenge du snakker dritt om dem.

Tara Lina: Programmet har et underliggende poeng, liksom. Vi bruker fordommene for å vise hvor dumme de er.

Smilet Hva tjener det norske kulturlivet på at innvandrere deltar i det?

Abu: Hm, si det.

Tara Lina: Variasjon.

Smilet Dere har fått dere NRK-kort til å henge rundt halsen, jo!

Gift Hva står M’en for? Migrapolis? Middelklasseinnvandrer? Multikultialibi?

Abu: Egentlig står det for “Midlertidig”.

Smilet Vi vet det. Vi vet også at du pleier å “glemme” å ta av deg NRK-kortet når du skal på byen, Abu.

Abu: For to år siden jobbet jeg nattskift på Statoil. Nå har jeg et NRK-kort. Jeg jobber på krinken. Det skal alle få vite.

Gift Er dere “innvandrerklovner” som inntar tildelte roller for å skape politisk korrekt underholdning á la Leo Ajkic?

Abu: Jeg har tenkt tanken. Det er ikke kvotering vi har vært gjennom, men vi er de to eneste svartingene i gangen her. Ved siden av Nytt på Nytt og Trygdekontoret. Vi gleder oss til å vise at vi ikke er som Migrapolis-folka.

Gift Kremt, er ikke Tabu med Abu underholdningsavdelingens svar på Migrapolis?

Tara Lina: Haha, jeg visste at det spørsmålet kom til å komme!

Abu: Tabu med Abu blir den svarte versjonen av Broen.

Gift Er det slitsomt å måtte late som du liker Karpe Diem hvis du skal bli noe innen kultur og media som innvandrer i Oslo?

Abu: Hei, jeg har likt Karpe Diem siden jeg så dem spille i Lillestrøm i 2005. Jeg var vanlig fan helt til Chirag begynte å følge meg på Twitter. Så ba han meg med hjem til søsteren sin på en sånn talentkveld. Jeg skrev et dikt og var på scenen, og etter det har vi blitt kompiser. Jeg kødder faktisk ikke når jeg sier jeg liker musikken til Karpe Diem. Bortsett fra den Show-låta deres. Den er helt jævlig. Helt mongo låt. Dritdårlig.

Smilet Er det nye paradigmet blant middelklasse-innvandrerne at gutta jobber i media, musikk og uteliv, mens jentene blir leger og ingeniører?

Abu: Damene er jo smartere enn oss! Sånn sett skjønner jeg det godt.

Tara Lina: Det er ikke så mange innvandrerjenter i humorbransjen. Det er nok fordi man har høye forventninger til dem. Jeg ble også usikker da jeg ble spurt om å bli med på dette. Først tenkte jeg “Ja! Det er dette jeg vil!”, men så ble jeg i tvil. Det kan være risky å ta opp de temaene vi gjør. Jeg vil ikke at det skal gå utover familien min at jeg synes dette er gøy.

Abu: Det er akkurat det der som er kjipt med å være innvandrer! Når en person gjør noe han eller hun liker å gjøre, er det så mange andre som hater det, kun fordi vi er innvandrere.

Smilet Nordmenn altså?

Abu: Nei, andre innvandrere! Familien min er veldig liberal og støtter meg. Vi tar opp kontroversielle temaer, og de skjønner at det er humor. Men samtidig er det atten andre familier som kommer og sier: “Se hva sønnen din gjør!”. Det er en teit mentalitet.

Tara Lina: Se på Amal Aden, som ble slått ned av to somaliske damer fordi hun vil ytre meningene sine offentlig. Da har vi ikke kommet langt.

Smilet Hva er den verste fordommen nordmenn har mot innvandrere?

Tara Lina: Det verste er den holdningen om at vi ikke gjør noe her i landet, at vi ikke “fortjener” å bo her.

Abu: At vi er navere. At vi ikke jobber og er kriminelle. At vi voldtar damer. Hva annet er det? At vi stjeler. Ransbølgen er på grunn av innvandrere.

Tara Lina: Jeg tror få skjønner hvor mye det går inn på deg. En av de sterkeste opplevelsene jeg har hatt var 22. juli. Da bomben smalt, gikk jeg opp i stuen og så foreldrene mine gråte. Da jeg spurte hvorfor, svarte de: “nå tror alle det er vår skyld.”

Smilet Er dere opptatt av politikk?

Abu: Jeg er ikke opptatt av politikk. Eller litt. Jeg er veldig anti-FrP i alle fall.

Smilet Det sier alle. Forklar hvorfor du hater FrP.

Abu: De har folk som Tybring-Gjedde, Amundsen og Sandberg, som har sagt ting som er direkte … kan jeg kalle det rasistisk? I alle fall ikke medmenneskelig. Det var FrP som begynte å snakke om snikislamisering. Sånne ting går faktisk utover innvandrere. Jeg tror ikke alle FrP-ere er rasister, men de sier ting som får folk til å tenke at de bør stemme FrP for å få ut utlendingene.

Gift Er en innvandrer som støtter partiet en hykler?

Abu: Det er en Quisling, ja.

Smilet Hva synes du om han Himanshu Gulati, lederen i FpU?

Abu: Jeg tror ikke jeg skal uttale meg om ham igjen. Jeg har gjort det en gang, og da fikk jeg pepper av NRK.

Smilet Hvorfor det?

Abu: Jeg kalte ham noe på Twitter, jeg kan ikke si hva (“kuksuger”, red. anm.). Men så endra jeg det til husneger. Det funka.

Gift Hva er en husneger?

Abu: Husneger er en utlending som skal gjøre alt for å bli likt av norske folk.

Smilet Hva brenner du for, Tara? Er du feminist?

Tara Lina: Ja, jeg mener alle kvinner bør være feminister. Men jeg synes mange feminister er så jævlig irriterende. Kvinner skal ha samme rettigheter som menn, men det betyr ikke at vi må gjøre alt det samme bare for å make a statement. Gjør det du vil og hold kjeft, du trenger ikke skrike om at “åh, nå har jeg ikke barbert armhulene på over en måned”. Det driter jeg i. Det er uhygienisk.

Smilet Apropos uhygienisk ufeminisme: Hva synes du om rumpebloggen til Abu?

Tara Lina: Helt jævlig. Den er jo ekkel.

Abu: Den er jo ikke ekkel, det er fine rumper.

Tara Lina: Jeg skjønner ikke greia med rumper, generelt sett.

Gift Er det derfor du går med så lange gensere? Har du dårlig selvtillit?

Tara Lina: Det stemmer.

Gift Folk med dårlig selvtillit opptrer ikke selv i sine egne sexfantasier, har du skrevet på twitter. Hvem opptrer i dine?

Tara Lina: Himanshu Gulati og den ufødte babyen til Abu. Nei, det var ikke greit. Sorry.

Smilet Abu, du har norgesrekord i å nevne twitternavnet ditt flest ganger i et debattinnlegg. Hvor viktig er det for deg å ha mange følgere i sosiale medier?

Abu: Veldig viktig.

Smilet Hvorfor?

Abu: Det er viktig å ha mange følgere fordi internett har tatt over for vanlig reklame. Det er det som funker når du skal markedsføre deg selv. Når du skal få ut musikken din, eller humoren din … Du kan skrive bok, men ingen kommer til å lese den …

Tara Lina: Du kan ikke skrive en bok.

Abu: Nei, jeg klarte så vidt det jævla innlegget. Google translate fra arabisk.

Smilet Er det sånn at du blir kjedeligere i sosiale medier når du får jobb i ekte media?

Abu: Jeg kan innrømme at jeg ikke tweeter vitser og lager Vines lenger. Det er forbi nå. Det er Tabu med Abu som er det neste store.

Smilet Hva skjer med Vine-karrieren din a, Tara?

Tara Lina: Faen ass, jeg blir kalt Vine-Tara. Jeg prøver å ta litt avstand fra det nå. Dagen jeg flytta fra Stokke gikk jeg forbi nabohuset hvor det bor noen små barn. Plutselig ser han ene, som er maks åtte år gammel, på meg og roper: “Du er dårlig på Vine!”. Da tenkte jeg bare “fakk det her”.