Vin-vin situasjon

b
a

St. Hanshaugen får et nytt skudd på stammen når Enoteca tarmed seg elleve års erfaring fra Bygdøy Allé og åpner italiensk restaurant ogvinbar i de gamle lokalene til Collets Café. Vi besøkte stedet før det ble ferdigstilt.

– Her i inngangspartiet tenker vi å fylle veggene medvinkorker. Det skal bli et vin-fang, ikke et vindfang, demonstrerer sjefenselv, Christopher Sigval Westberg, mens han ler.

– Vi har også slipt ned alle gulvene og malt vegger, tak,rosetter og stukkatur, det har nok vært litt slitent her.

De seneste årene har det vært en voldsomt økende interessefor å drikke god øl ute på byen i Oslo, men vin har ikke opplevd den sammerenessansen. Stadig dukker det opp mikrobryggerier og nye barer som serverer fleretitalls typer øl, mens på vinfronten nøyer de fleste seg med å skille mellomrød og hvit, og antall rene vinbarer kan telles på én hånd.

– Du ser det særlig her i området, rundt Bislett og St.Hanshaugen, hvor de fleste satser på øl. Vi kommer også til å ha øl, italienskøl, men fokuset kommer til å ligge på italiensk vin og mat. Utfordringen blir åse om folk som bor her kommer til å gå over til å drikke vin ute, det har nokblitt servert mye øl hos Collets Café som lå her før.

Er det å drikke vin på en bar noe folk kanskje opplever somlitt eksklusivt?

– Ja, kanskje. Jeg husker en vin vi solgte for 55,- kronerglasset i Bygdøy Allé, men det var ingen som kjøpte den. Det var først når viskrudde opp prisen til 65,- at folk ble interessert.

Hvordan blir det å drive bar på St. Hanshaugen versus ådrive i Bygdøy Allé?

– Jeg tror ikke egentlig det er så stor forskjell på St.Hanshaugen og Frogner som folk skal ha det til, for å være helt ærlig synes jegdet er ganske likt. Enoteca Collets Gate skal på mange måter bli en blåkopi avden i Bygdøy Allé, så vi gjør ikke noe spesielt for å tilpasse oss området, menvi kommer nok til å ha litt færre typer vin på kartet enn på Frogner, for derhar vi virkelig alt for mye vin, hehe. Tipper vi kommer til å legge oss på rundten fem røde og fem hvite på glass.

– Vi gleder oss også veldig til å se om folk i området likermaten vi skal lage. Vi skal samarbeide med Dag Tjersland fra Restaurant Balthazar,og vi har fått tak i noen veldig flinke kokker, så jeg tror vi kommer til åligge høyt på kvalitet der. Takeaway blir det også!

To nyåpnede restauranter i Oslo, Smalhans rett nede i gataog Von Porat på mathallen, har basert seg tungt på naturvin, eller “nakenvin”,altså vin helt uten tilsetninger. Er det noe dere kommer til å fokusere på?

– Nei, ikke i utgangspunktet. Det er som med naturvin sommed all annen vin egentlig. Det er noe som er bra og noe som er dårlig. Selv omdet lages uten tilsetninger, så er det ingen automatikk i at det blir bra avden grunn. Vi kommer til å holde oss til “klassiske” viner.

Så hvilken vin burde vi oppleve når dere åpner?

– Det er naturligvis vanskelig å plukke én favoritt, men detmå bli noe fra Piemonte-regionen, kanskje en Gattinara eller en Molsino fraNervi. Jeg reiser ned til det området to-tre ganger i året og smaker på vin, såjeg kjenner veldig godt til området. Det er veldig mineralske viner, og de erlitt mer elegante og slankere i smaken enn viner fra området rundt.

Enoteca Collets Gate åpner i Colletsgate 33 den 18. februar. Følg dem på facebook her