Ukas High Five: Crap Åppå Park

Velkommen til Ukas High Five! Her trekker vi fram folk som fortjener en high five, og spør demom det du ikke visste du lurte på.

I dag: Martin Beyer Olsen og Rolf-Magne Andersen

Hvem? Radiokomikere og festivalsjefer.

Hvorfor? Arrangerer humorfestivalen Crap Åppå Park på Grünerløkka.

Martin

Rolf

Humorfestival! Det blir vel gøy? Hva gleder dere dere mest til?

Rolf-Magne: – Humorfestivalen blir utrolig gøy. Crap åppå Park er en av de få tingene som gir ordetgøy samme mening som det hadde da jeg var liten. Altså gøy med to ø’er, tre y’er og et utropstegn.(GØØYYY!). Jeg gleder meg enormt til å se Daniel Kitson teste ut materiale til sitt nye show. DaKitson ble bekreftet jublet jeg. Jeg jubler sjelden. Det er vanskelig å forklare hvor stort det er, mendet at det kommer folk fra Storbritannia for å se ham, siden han har solgt ut testshowene sine der, sieren del. Og det å kunne avslutte festivalen med å se Eddie Pepitone. I Norge. På vår egen festival. Detgleder jeg meg til.

Martin: – Jeg gleder meg til å se Cirque Du Crap på torsdag, Daniel Kitson på fredag og Eddie Pepitonepå lørdag. Cirque blir det rareste, Kitson blir det mest kredible og Pepitone blir det morsomste!

Hva mangler på den norske humorscenen?

Rolf-Magne: – Det mangler fremdeles komikere som tør å utfordre publikum og ikke minst å utfordreseg selv. Det mangler unge komikere som vil noe mer enn å bare bli “komiker”. Men alt er ikkebekmørt. Det er stadig flere som tør og vil. Derfor er det viktig med en scene der disse komikerne kanvokse frem.

Martin: – Flere tydelige personas! Det er alt for mange kule og pene og kjedelige komikere i Norge. Jegvil ha flere komikere som skaper spennende scenepersonas som de lever ut. Gi meg pirater, grever ogbra standupere i Matrixfrakk.

Dere er jo profesjonelle humorister. Hva er den morsomste måten å gratulere noen med dagen påFacebook?

Rolf-Magne: – Det er nok ikke så morsomt, men viser god innsatsvilje. Å kommentere allebursdagshilsene som dukker opp på feeden til bursdagsbarnet med teksten “Ja, nå skal du plutselig brydeg! Dette gjør det ikke godt igjen!!!!!!”.

Martin: – Jeg tror ikke det finnes en skikkelig morsom måte å gratulere på Facebook. Jeg hadde lengeen periode hvor jeg bare skrev NØRD! for å gi en slags balanse til alle godorda. Nå har jeg gåttover til ganske kjedelige gratulasjoner på FB, siden jeg jobber veldig hardt med å bli et profesjoneltmenneske.

Helt ærlig: Bye eller Rønning?

Rolf-Magne: – Bye. Han kan parodiere veldig mange mennesker som jeg kjenner igjen fra tv ogukeblader. Det er han flink til. Og noen ganger ligner Bye VELDIG på de menneskene jeg har sett påtv og i ukeblader. Da tenker jeg ofte: “Jøss, det var veldig likt de menneskene jeg har sett før”.

Martin: -Rønning.

Hvilken norsk komiker er morsomst på sms?

Rolf-Magne: – Amir Asgharnejad. Han er den eneste jeg vet om som konsekvent sender felles-sms forå invitere til show han er med på. Og disse invitasjonene er alltid morsomme. Særlig når han utgir segfor å være Tom Hardy eller året 2013.

Martin: – Norske komikere er veldig streite på SMS. En full og sinna Atle Antonsen er det nærmestejeg har kommet tror jeg. Eller Knut Nærum har også et par fulltreffere inne. Ellers så er Rolf-Magnefaktisk meget habil på instant SMS fun.

Hva er det snilleste Martin har sagt til deg, Rolf-Magne?

Rolf-Magne: –HAHAHAHAHAHA! (Mens han slår seg på låret)

Hva er det snilleste Rolf-Magne har sagt til deg, Martin?

Martin: – «Hadde det ikke vært for deg, så tror jeg kanskje at ikke det hadde vært noe vits lenger. Takkfor at du er min venn. Glad i deg.»

Fullfør vitsen: “Knut Nærum, Odd Magnus Williamson og Else Michelet kommer inn i enbar…”

Rolf Magne: – … der sitter en døddrukken Jon Hustad i et hjørne. Han mumler noe om norsk kulturog kaster opp i et ølglass, for så å drikke det. Else Michelet går rett bort til bartenderen og sieropprørt: “Hvorfor har dere ikke sluttet å servere ham?”. Bartenderen svarer: “Vi har ikke servert hamen dråpe. Han kom edru, men siden har han sittet der og drukket sitt eget oppkast. Han har rett og slettblitt full av seg selv”. Alle ler. Lenge.

Martin: -…der møter de Chand fra X-faktor, som sitter i et møte med Monster TV. Ingen kjennerhan, så de sier ikke hei. Knut har aldri sett X-faktor, så han reagerer ikke en gang. Det var et ledigbord, men det ble tatt av noen som tilsynelatende foretrekker Gin. Det står “Jeg foretrekker Gin” på t-skjorta til han med hatt. Else Michelet spør bartenderen om de har wifi. Bartender sier: I´m sorry, butyou have to speak english, for han var fra Malta. Hun sier: Oh, ok. Do you have wifi? Han sier, yes.It´s the default network and the password is: idontknowhow2endthisjoke. With the number two. Desitter i baren med en eplejuice, en fernet og en skulle ikke ha noe. Så kommer Chand til bartenderen.- Internettet funker ikke leng….Can you speak english, please? Oh, sorry. Sure. The Internet stoppedworking. Do you have another network? Yes, use the default 2 network. Ok. And the password?It´s:istilldontknowhow2endthisjoke. Else sjekker VGnett, mens Knut er på WC. Odda har 3G, så hantrenger ikke passordet. Det kommer en veps på 70 kilo og spiser alle sammen. Det ble en vanskelig tidfor de etterlatte.

Foreslå et YouTube-klipp av en Crap Åppå Park-komiker vi kan ha nederst i saken.

Eddie Pepitone (US) står på Crap de la Crap på lørdag kl 23.00:

embed:http://www.youtube.com/watch?v=Z9hqXEHp2HE

X