INTO INDIA?

Into India, anyone? Ikke så veldig, sier dere? Ikke jeg heller. Egentlig. Indisk kultur var for meg begrenset til Bombay Sapphire, Disney’s Jungelboken og et postkort av Taj Mahal. Men, gitt, gammel-kolonistiske holdninger er ikke på moten lenger. Slumdog Millionaire var en øyenåpner. Om enn lagd av en brite. Nå er det på tide å se hva inderne selv holder på med. Og akkurat nå er det her i byen ikke bare én men hele tre utmerkede muligheter til akkurat det!

Noen av byens tyngste kulturscener har mer eller mindre synkront plassert fokus østover. Vi får jo våre doser info om de politiske forholdene på Alltid Nyheter# terror og atomvåpen og forholdet til den litt plagede naboen Pakistan. Verdens største demokrati går dessuten til stemmeurnene i disse dager und so weiter. Men noe bilde av den kulturelle virkeligheten er det ikke så ofte vi eksponeres for. Nå har vi en enestående sjanse, da OCA, Cinemateket og Astrup Fearnley på hver sitt vis planter et kastemerke i pannen på den norske forsommeren.

X