Søndag Summarum: VGs barnejournalistikk, svane-arrestasjoner, deprimerte kronikkforfattere og «politisk mathall» i gamle Deichamn

Ukas viktigste og riktigste saker.

b
a

Den er den draumen vi ber på.

At norsk offentlighet aldri stopper.

Her er ukas viktigste og riktigste saker – tror vi.

Ukas flashback


Skjermdump: VG.no

Noen ting endrer seg aldri: Sola står opp i øst og går ned i vest. Hvis ikke Høyre vinne valget, gjør Arbeiderpartiet det. Og om store lokaler står tomme lenge nok, får de «nytt liv» som mathall eller street food court.

Og en ting til: med jevne mellomrom gjør svaner seg skyldig i såpass mye faenskap at det offisielle Norge må ta affære.

I år er det fire år siden Havnesjefen ble avlivet med et slag mot hodet

Du kan kanskje ta livet av en svane, men du kan ikke ta livet av en idé.

Når du dreper Havnesjefen står tusen andre svaner klare bak ham.

Ukas Raja


Skjermdump: NRK

Odd Future Abid Raja Kill Them All!!

Abid Raja, ass. Han gir seg ikke.

Men hva med å gi disse blockbuster-millionene til norske filmskapere i stedet? Gidder noen å skrive den kronikken for oss?

LES OGSÅ: – Det er så smålig og flaut å beskrive ting som skjer på internett

Ukas virale alzheimer-rammede politmann ✌️


Skjermdump: Tv2 Nyhetene / Facebook

💪 💪 💪

Ukas Woke


Skjermdump: NRK.no

Nei til kroppspositivitet, skriver Helene Asphaug i et debattinnlegg publisert av NRK Ytring.

Den unge skribenten legger for dagen en pessimisme som Søndag Summarum-redaksjonen ikke kan gjøre annet enn å beundre: «Alt du oppnår ved å elske kroppen din er at du elsker kroppen din. Du har ikke kommet ett skritt lenger.»

Vi er også deprimerte.

Ukas jeg-bare-spør


Skjermdump: Nettavisen

Denne uka oppdaget vi Nettavisens fantastiske samleside Norsk Debatt. Siden samler debattinlegg fra Nettavisen-tilknyttede lokalaviser, og gir dem så rar vinkling som overhodet mulig.

Denne handler om at skribenten er uenig med …. en ayatollah i Iran om homofili. Puh!

Teksten avsluttes med følgende brannfakkel: «Hadde jeg kunnet utvikle en vaksine mot hva som helst, så skulle det vært mot fordommer. En vaksine for å bli snill – det hadde vært noe.».

Enig, Hege! =)

Ukas jeg-bare-spør 2


Skjermdump: Nettavisen

Etter illustrasjonsbildet å dømme er riktig svar her døpes, selv om byline-trynet gjør oss usikre. Kanskje det som skjer på bildet faktisk er drukning!

Ukas store drømmer


Skjermdump: Vårt Oslo

Nylig ble det besluttet at gamle Deichmanske hovedbibliotek overtas av Møller Eiendom. Selskapet betalte 245 millioner kroner for dem gamle biblioteksbygningen (som det btw. ikke virker som noen savner. Shoutout, nye Deichman). Nå vurderer de hva de skal gjøre med bygget. Både spørsmålene og mulighetene er mange, ikke minst hos leseren: For hva i HELVETE er en «politisk mathall»?

HUH?

«Cowork» og «hub» … greit nok. Det er ikke 2015 lenger. Vi har blitt vant til at alt er en hub og at cowork er … eh … et sted der man kan … bruke en iMac til å gå inn på Google docs(?). Men POLITISK MATHALL!?

Ikke si sånne ting. «Politisk mathall» betyr ikke noe. Eller … mener dere at ølen skal koste godt over 100 kroner og at Mimir Kristjansson skal snakke om den nye boka si der? Det er i alle fall noe som er verdt 245 millioner … NOT :P

Jaja. Vi gir egentlig blanke i hva som skjer med bygget, for det skal ifølge artikkelen stå ferdig først i 2028. Da har vi fucka out of here for lengst. Bare lag en hub dere, vi bryr oss ikke.

LES OGSÅ: – Vi er lei av å subsidiere de rikes hjem

Ukas historie

for-

tell

-ing

 
Skjermdump: VG

VG har gjort det igjen. De har reddet journalistikken!

Måten de har gjort det på er så enkel som den er genial: De har skrevet om en Fortnite-streamer!

Nyheten er at han Fortnite-streameren, som er kjent som Ninja, ble sur da han spilte spillet. For oss i mediebransjen er dette det mest SEXY som finnes. Det er ikke akkurat noe å utsette på den slicke og stilrene presentasjonen heller! Bra jobba VG!

Det er ikke annet å gjøre enn å lure venstrehånda ned en tur i b*ksa, mens høyrehånda skroller videre nedover i artikkelen.


Skjermdump: VG.no

Vi skal ikke gjøre oss dummere enn vi er: artikkelen er åpenbart rettet mot barn. Ninja er en Fortnite-spiller, og for mange barn garantert en slags helt. Det er derfor VG lager saken: barn i Norge bryr seg om hva Fortnite-spilleren Ninja driver med.

Men artikkelen er likevel ikke udelt barnevennlig. Den inneholder banning («jævla»), og avslutter med et sitat som antyder at Ninja, barnas helt, forakter barn.

Verden er et kaldt sted. Fint av VG å ikke la barn ha noen illusjoner om noe annet.


Skjermdump: VG
Ninja sa også
At han uansett
Synes
Dataspill er kjempe