De 10 mest leste NATT&DAG-sakene fra 2020

Vi har samlet det dere likte aller best fra ND.no i år.

b
a

Vi er, som alle andre, ekstremt lei av 2020. Det er selvsagt mange grunner til å se fremover etter dette året, men det er også noen grunner til å ta en titt tilbake. Trump tapte valget, Haaland skårer som bare det og vaksiner er på vei. I tillegg har vi skrevet saker for å hjelpe dere å tenke på noe annet enn året, eller for å hjelpe dere å få oversikt over hva som skjer.

Vi har samlet sammen de ti mest leste sakene fra året som har gått, så dere kan lese dem på nytt eller for første gang. Vi takker samtidig for oppmerksomheten og gleder oss til å skrive enda flere saker for dere til neste år.

LES OGSÅ: De 10 mest leste NATT&DAG-sakene fra 2019

10: Slik sparte Marianne 120 millioner til Formel 1-bil

Det er noen få mennesker, som regel folk som jobber i bank, som mener det ikke er så vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet. Kanskje har de et poeng? Å få råd til sportsbil når man er student er vanskelig, men ikke umulig. Her er våre tips.

9: KOMMENTAR: – Astrid S representerer en form for ufarlig, kapitalismevennlig feminisme

I januar klaget VGs anmelder Tor Martin Bøe over at Astrid S ennå ikke har gitt ut debutalbumet sitt. Viviane Vega mente på sin side at det er et problem at når kritikerne endelig har sluttet å stille spørsmål ved en ung kvinnelig artists integritet, talent og autentisitet, så skal man bli kritisert for å ikke pumpe ut nok støy. Og når to mennesker er uenige om Astrid S, ja da flokker dere til for å lese!

8: Hasjtørke: Dealere tilbyr potensielt skadelige vapepenner

Den første korona-relaterte saken på lista over årets mest leste saker handlet om rus. Selvfølgelig. Da Norge og resten av Europa gikk ned i lockdown i vår, førte de stengte grensene også til en omfattende hasjtørke. Folk var selvsagt like, om ikke mer, interessert i å ruse seg i 2020, og etterspørselen ble forsøkt dekket med vapepenner. Det var langt fra en god erstatning.

7: Nerdrum-eleven William Heimdal: – Skole er for idioter

I høst møtte vi den 17 år gamle sitatmaskinen og maleren William Heimdal for å snakke om absolutt alt. Og Heimdal skuffet ikke. Som vanlig.

6: Mediesakene som kommer når ølkranene åpnes

I mars ble ølserveringen i Oslo stengt, og da åpningen av kranene ble perfekt timet med sesongen for utepils-sesongen, var det mange som gledet seg. De som gledet seg aller mest var nok journalistene, som fikk masse glad-saker å skrive. Vi tittet i krystallkulen vår rett før ølen fikk renne fritt igjen i hovedstaden, og vi fikk ikke overraskende rett i ganske mye.

5: Gaute Drevdal er dømt til 13 år og seks måneder for flere voldtekter

I juni ble Gaute Drevdal (50) dømt til 13 år og seks måneder fengsel for ni voldtekter, deriblant et tilfelle av seksuell omgang med et barn under 16 år. Drevdal var var redaktør i NATT&DAG i perioden 1995 til 2004.

4: Korona-konflikt mellom eiere og ansatte på Karusell

I juli utviklet det seg en alvorlig konflikt mellom de ansatte og eierne av utestedet Karusell i Oslo sentrum. De ansatte fikk ikke betalt, og eierne skyldte på pandemien og beskyldte de ansatte for å stjele.

3: – Vi møttes i parken, drakk øl og tok kola til 7 neste morgen

Korona fikk oss til å tenke nytt på mye, også på hvordan man dater. I april snakket vi med Tinder-brukere som hadde funnet kreative løsninger på første date under en pandemi.

2: Rapperen Einár angivelig kidnappet – dette sier han selv

Folk har slitt med andre ting enn korona i 2020. Den svenske rapperen Einár ble for eksempel kidnappet. Eller ble han det?

1: Landets minst populære studier

Livet har tross kriser og pandemier vist seg å gå videre. Folk flytter, får ny jobb, ser på film og søker studieplasser. Like sikkert som at man ikke kom inn på medisin i år heller, er medienes årlige saker om landets mest populære studier. Men om noen studier er på topp, må det være noen som er de minst populære også. Vi fant frem listene og scrollet helt nederst.